Szépek és az egészségnek is jót tesznek: ez a 8 szobanövény megtisztítja az otthonod levegőjét

Ha olyan dekorációt szeretnél lakásodba, ami valamilyen hasznos funkciót is betölt, akkor ne keress tovább: a szobanövények tökéletesek erre a feladatra.

Hasznosak és nem igényelnek sok figyelmet

Néhány jól elhelyezett növény nemcsak feldobja az adott helyiség hangulatát, de megtisztítja a levegőt is – segítenek abban, hogy a szobának nyugodtabb, pihentetőbb légköre legyen. A természetben töltött időről tudjuk, hogy csökkenti a stresszt és a feszültséget – egy tanulmány pedig megállapította, a lakásban lévő növények ugyanezt a funkciót tölthetik be. Galériánkban megmutatjuk azt a nyolc szobanövényt, melyeket egyszerű gondozni, nem igényelnek sok figyelmet, és hatékonyan növelik az oxigént a lakásodban – ezenkívül eltávolítják a méreganyagokat a tisztább levegő érdekében.

Aloe vera Az aloe növény géljének számos gyógyító tulajdonsága van. Nemcsak a bőr égési sérüléseit és vágásait nyugtatja meg, hanem segíthet a ház levegőminőségének ellenőrzésében is. Amikor ugyanis a levegőben a káros anyagok mennyisége túlságosan sok lesz, akkor a növény levelein barna foltok jelennek meg figyelmeztetőként. Egy tipp: az aloe vera akkor nő a legjobban, ha sok napfény éri a növényt.
Kattints a további képekért!

Elég csak jól használni a fényeket, a színeket a rétegzést, valamint a tükröket és máris tágasabb hatású szobát kapunk eredményül. Mutatjuk, hogyan csináld.

Leadfotó: 123rf

Oldalak