Hatásos tippek nyolclábúak ellen: így űzd el a pókokat a lakásból

Összeszedtünk pár bevált trükköt a kis élősködők ellen.

Pókok a lakásban

A lakásban egész évben - nem csak nyáron - előfordulhatnak apró élősködők, akik többé-kevésbé megnehezítik az életünket. Korábban írtunk már arról, hogyan szabadulhatunk meg a hangyáktól, a molylepkéktől vagy az ágyi poloskáktól, ezúttal pedig a pókokat vettük célba, és a következőkben adunk pár tippet a nyolclábúak elűzésére is.

I. Borsmenta

A borsmenta (Mentha x piperita) egy nagy erős illatú fűszer- és gyógynövény, ezért a pókok menekülnek előle. Ebből következik, hogy remekül felhasználhatod ellenük, ráadásul természetes rovarirtót csinálhatsz belőle. A recept a következő:

  • szerezz be egy üveg borsmenta illóolajat,
  • keverd el a felét fél liter vízzel (vagy ecettel, ha túl sok lenne a pók),
  • tedd a keveréket egy szórófejes üvegbe és kész vagy.

Ha megvagy az itallal, akkor a problémás területeket - nyílászárókat főként - permetezd be a vegyülettel. Ezt elég havi egyszer megismételni, de ha még így is beszivárognak a pókok, akkor érdemes átvizsgálni a lakást, milyen más utat találhattak maguknak a kis élősködők.

II. Levendula

A levendula naftalintartalma miatt köztudottan jó a molylepkék ellen, de nem ez az egyetlen rovarfaj, aminek elűzésére hatásos lehet. Az olaja és víz keverékével ugyanúgy permetezd be azokat a zugokat és felületeket, ahol a pókok meg szoktak jelenni, hiszen a nyolclábúakat szintén távol tartja, ráadásul még az ágyi poloskákhoz is jó megoldást jelenthet ez a mutatós növény. Elég sokoldalú, így ne félj használni!

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!