Mindennapi tárgyak, amiket többször kéne takarítanunk, mint hisszük

Utánanéztünk néhány gyakran kérdésesen kezelt, minden háztartásban megtalálható dolog takarítási szükségleteinek.  

Pénztárca

Ha fizettünk valahol és pénzt fogtunk meg, automatikusan keressük a kézmosás lehetőségét. Addig nem eszünk, nem érünk az arcunkhoz, nem túrunk a hajunkba. Mindehhez nem kell mániásnak lenni, elég csak néhány rémisztő kutatási eredményt megnézni vagy arra gondolni, hány kéz fogdoshatta meg az adott papírt vagy érmét a kiadás óta eltelt akár évtizedekben. Valahogy a pénztárcánk takarítása mégsem olyan egyértelmű, pedig hetente szükség van rá, ugyanis több kórokozó bőven túlélné ezt az időintervallumot is, például az E.coli. A bőr pénztárcákat alkoholmentes fertőtlenítőkendővel, a többit egyszerűen kézzel vagy géppel érdemes mosni.

Törölköző

"Minek mossuk ki a törölközőt? A legtisztábbak vagyunk, amikor használjuk", olvashattuk már sok viccrovatban, így nem is szabad ezt komolyan venni. A törölköző remek melegágyat nyújt a baktériumoknak és a gombáknak egyaránt, amennyiben nem hagyod kiszáradni. Győződj meg róla, hogy jól szellőző, meleg helyen tartod és a következő használatra teljesen megszárad. Ilyen körülmények között elég hetente mosni, ám érdemes feleannyi mosószerrel, mint amennyit máshoz használsz. Így maradnak könnyűek és puhák a törölköző szálai.

Farmer

Mindenki gardróbjának kötelező darabja a farmernadrág, de vajon milyen gyakran kéne mosni? Ismerek olyat, aki minden alkalommal kimossa és olyat is, aki még sosem mosott farmert. Valószínűleg Te is észrevetted már, hogy minden egyes mosással kicsit összemegy a nadrág, így 3-4 viselés után érdemes mosni, ha meg szeretnénk őrizni eredeti méretét. Ilyenkor viszont mindenképp kifordítva, nagyon alacsony hőfokon mossuk, ezzel óvható meg a színe és a rugalmassága legjobban.

fotókredit: crafthubs.com, macys.com, cheatsheets.com

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Fashion&Beauty
A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?
Lifestyle
A Nyilasnak ez a nap örömöt és bánatot is hozhat. Napi horoszkóp!
Lifestyle
A Szűz a szerelmével egy következő szintre lép vagy szakítanak a hónapban. Íme, az áprilisi előrejelzésünk!