3 mérgező szobanövény, amivel érdemes vigyázni

Mi is imádjuk a szobanövényeket (meg úgy a növényeket általában), szó szerint színt visznek az életünkbe, néha mégsem olyan tökéletesek, mint amilyenre első ránézésre tűnnek. Vannak olyan zöldek, amik károsak lehetnek az egészségre, ezért nagyon óvatosan kell bánni velük. A kisgyerekesek inkább ne hozzanak be ilyen növényeket a házba, ha pedig vendégségbe vársz apróságokat, jól zárd el előlük.

Buzogányvirág

A buzogányvirág jellegzetes dísze a lakásnak, hiszen széles leveleiről és fehér színű mintázatáról rögtön mindenki felismeri. De azon túl, hogy meghatározó látványt nyújt, érdemes odafigyelni a növény tejszerű váladékára. Irritáló hatású, ezért nem csak a gyerekeket kell óvni tőle, de a felnőtteknek is figyelniük kell a növény gondozásakor, mert könnyen okozhat például bőrirritációt. Lenyelés esetén érdemes orvoshoz fordulni, ugyanis megdagadhat tőle a száj és a nyelv is, ami fulladást okozhat.

Oldalak

Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!