Home&Design

Van olyan budapesti kerület, ahol már nincs albérlet 200 ezer forint alatt

Nemcsak a fővárosban, egyes megyeszékhelyeken is kiemelkedően sokat kell fizetni a lakásokért.

Továbbra is növekednek az albérletárak

Budapesten az ötödik kerületben, megyeszékhelyek tekintetében Veszprémben kell a legmélyebbre nyúlniuk a pénztárcájukban azoknak, akik albérletre vágynak - ismertette a KSH és az Ingatlan.com közös elemzésének eredményét a HVG.hu. Az albérletárak emelkedése nem állt meg, a drágulás tendenciája egyértelműen kitapintható most is, viszont az egyes ingatlanok értéke már nem olyan mértékben növekszik, mint a nyári időszakban. Ha a havi összesítést nézzük, az országos bérleti díjak 0,9 százalékkal emelkedtek, fontos azonban megjegyezni, hogy augusztusban 1,1 százalékos volt a drágulás.

Éves szinten már jelentős az emelkedés, dacára annak, hogy a koronavírus-járvány előtti utolsó "békeév", 2019 adataitól még mindig elmaradnak a mostaniak. Két évvel ezelőtt ugyanis nem kevesebb, mint 5,7 százalékkal drágultak az albérletek. Ez annak tükrében igazán figyelemreméltó, hogy szeptember végén ez a szám még csupán 3,9 százalék volt. A fővárosban 0,3 százalékos drágulás volt megfigyelhető egy hónap leforgása alatt, de Pest megyében is erőteljes az áremelkedés: 9,5 százalékkal drágábbak most az albérletek. A szakértők azt mondják, a jelenség az agglomeráció dinamikus fejlődésével hozható összefüggésbe.

Október közepén Budapesten átlagosan 150 ezer forintba került egy albérlet, az ötödik kerületben viszont messze meghaladták az árak a kétszázezer forintos átlagot. A megyeszékhelyek közül Veszprémben és Székesfehérváron kell a legtöbbet fizetni egy lakásért, ami a fővárosinál még így is összehasonlíthatatlanul olcsóbb 130, illetve 125 ezer forintos havi bérleti díjat jelent.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
A Kos egy korábbi döntése miatt veszélybe kerül a párkapcsolata. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Halle Berry az ötödik X-en túl is kitűnően érzi magát a bőrében, amit nem csodálunk, hiszen fantasztikus formában van. A gyönyörű színésznő nemrég anyaszült meztelenül lőtt magáról néhány fotót,...
Bed&Love
Egy rosszul sikerült ismerkedős sztori vezetett a nő felismeréshez, amit egy őszinte videóban tárt a nagyvilág elé.