Magas a villanyszámlád? - Íme pár hasznos tipp, hogy tízezreket spórolj

A túl magas villanyszámlát az elavult, régi háztartási gépek mellett, rossz használati szokásaink is eredményezhetik. Tegyünk ellene és kezdjük csökkenteni tudatosan a fizetendő összeget! Alkalmazzuk a cikkben található tippeket, így környezettudatos hozzáállásunkkal nemcsak pénztárcánknak, de Földünknek is jót teszünk!

Hűtőszekrény

Ne habozzunk új frizsidert venni, ha konyhánkban egy „C” energiaosztályos gép áll. Kapaszkodjunk meg, az ebbe a kategóriába sorolt készülékek akár +65 százalékkal több energiát fogyasztanak az „A” osztályos hűtőszekrényekhez képest! Csökkentsük tovább a rezsinek ezt a részét úgy, hogy hűtőnket a lakás hűvös részén helyezzük el, így nem fogyaszt majd olyan sokat. Még egy jó tanács: Mindig olvasszuk le időben a gépet, hisz a megvastagodott jégrétegek miatt akár +35 százalékkal is megnövekedhet az energiafogyasztás!

Tűzhely

A légkeverés funkcióra ne csak mint sütési opcióra gondoljunk, ez a technika az áramfogyasztás szempontjából is kedvező lehetőség. Ha a sütő felső lapjait használjuk, takarékoskodjunk úgy, hogy a megfelelő méretű lapra ugyanakkora edényt teszünk. Meglepő, de ha a főzőlap méreténél kisebb lábast helyezünk rá, a felhasznált energia 1/3-a kárba vész a szabadon hagyott felületeken keresztül. Jó tudni, hogy a sütő kikapcsolása után még 5-10 percig tartja a hőt. Ha már csak ennyi van hátra az étel elkészüléséig, bátran kapcsoljuk ki a készüléket, ezzel is energiát és pénzt spórolva.

Fotók: kitchensourcebook.co.uk, bakingbites.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!