Hagyd fellélegezni a lakásod – 7 dolog, amitől mindenképp szabadulj meg

Ha kevesebb cuccod van, boldogabb vagy – állítják az okos emberek, és a telezsúfolt lakásunkat elnézve néha mi is hajlamosak vagyunk hinni nekik. Összeállítottunk egy listát arról, mik azok a dolgok, amiktől mindenképp meg kellene válnunk ahhoz, hogy végre a lakásunk is fellélegezhessen kicsit.

1. Bármi, amiért nem fizetnél a költöztetőknek

Ha nem áldoznál egy forintot se arra, hogy költözéskor a felbérelt költöztetőid átvigyék azt a ronda széket az új lakásba, talán jobb is, ha már most megszabadulsz tőle. Úgyis csak porfogónak használod, akkor miért „szennyezi” a teret?

2. Régi törölközők

Gondold végig, hány töröközőre van egyáltalán szükséged? Elég nagy a valószínűsége, hogy ennek kb. háromszorosa pihen a szekrényedben, puhaságukat elvesztett, színtelen darabok, amiket te sem szívesen használsz, vendégnek meg véletlenül sem adnád. Akkor miért is van még meg?

3. „Majd ha” ruhák

A majd ha ruhák a legrosszabbak. Minden egyes gardróbnyitásnál bámulnak rád azzal az ígérettel, hogy majd ha lefogytál, felvehetsz. Majd ha kisebb lesz a feneked farmerek, majd ha meghív valaki az operába nagyestélyik, majd ha újra férjhez megyek esküvői ruhák, csupa olyan dolog, ami csak a helyet foglalja és ezzel te is tisztában vagy. Azt javasoljuk, bújd végig őszintén (és ez a legfontosabb!) a gardróbod, és tüntesd el az összes majd ha ruhát, az önbizalmadnak is jót fog tenni. Persze az esküvői ruhát tartsd meg, mégis csak egy emlék.

4. Nem használt kozmetikumok

Amiket ajándékba kaptál, esetleg egy hirtelen pillanatodban megvetted (te tényleg azt hitted bevállalod a fekete rúzst, de hazaérve mégsem volt merszed…), de teljesen mindegy, milyen indokból nem használod, így is úgy is csak az értékes helyet foglalja a fürdőszoba polcon. Ne dobd ki, ajándékozd el, talán egy barátnődet boldoggá teheted vele.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!