Home&Design

Légy résen - most tízezreket spórolhatsz, ha van lakásbiztosításod!

Talán már te is kaptál értesítőt a biztosítódtól, hogy márciusban lehetőséged lesz évfordulótól függetlenül lakásbiztosítást váltani . Ez miért is jó neked? Most körbenézhetsz az ajánlatok között és ha jól választasz sokat spórolhasz a biztosítási díjadon mert jelentősek az eltérések - akár 50% felettiek is lehetnek.

Erre figyelj, ha van már lakásbiztosásod

Ha rendelkezel már lakásbiztosítással, most itt a lehetőség, hogy egy új lakásbiztosítási kampány keretén belül 2024. március 1. és 31. között úgy tudj jobb biztosításra váltani, hogy nem kell megvárnod az évfordulót. A pénzügyi tudatosság ebben a témában is fontos, lássuk, mit kell tenned, hogy biztosan a megfelelő terméket válaszd!

A CoverMe online kalkulátora segítségével nézd meg, hogy mennyit spórolhatsz, ha biztosítót váltasz. Meg fogsz lepődni, milyen különbségek lehetnek az egyes ajánlatok között! Ráadásul online, néhány átkattintással új szerződést is köthetsz, felhatalmazásoddal pedig minden hivatalos ügyet el is intéznek helyetted a régi biztosítóddal a felmondással kapcsolatosan, így minimalizálva a rád háruló adminisztrációs terheket. Az egyes biztosítási termékek megismerésében a CoverMe blog nyújthat további hasznos információkat számodra.

Miért jó ez az ügyfeleknek?

A legfontosabb közgazdasági jelentőségű tényező, hogy a piac “felrázásával” élesedik a verseny, tehát a biztosítók kénytelenek ringbe szállni az ügyfelek kegyeiért, ami a piaci árakra lesz jó hatással, és akár kedvezőbb biztosítási díjakkal is kalkulálhatsz.

Ha közvetítőn keresztül kötöd a biztosításodat, a kormányrendelet értelmében a jutalék mértéke már nem haladhatja meg a 20 % -ot, tehát ez is hozzájárul az árcsökkenéshez.

Ha beleásod magad a témába, te is tájékozottabb leszel, így megfontoltabban tudsz a pénzügyeiddel kapcsolatban döntéseket hozni, illetve átnézve a meglévő szerződésedet aktualizálhatod azt. Ha már régen kötötted, elképzelhető, hogy azóta jelentős változás állt be az ingatlanod értékében (például egy tetőcsere következtében), vagy azóta szert tettél néhány értékesebb ingóságra, így érdeked fűződik ahhoz, hogy növeld a biztosítási összeget, és elkerüld az alulbiztosítottság csapdáját.

Tipp: Jelzáloghitellel terhelt ingatlan esetében is van lehetőség biztosítót váltani, itt arra kell figyelni, hogy az új szerződés is megfeleljen a bank által támasztott feltételeknek, illetve a banknak el kell juttatni a kötvény és a fedezetigazolás egy-egy példányát, ami ebben az esetben az ügyfél feladata.

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.
Lifestyle
Ha nem is mérgesedik el minden, egy hosszabb mosolyszünetre egészen biztosan számíthatsz. A veszekedés hevében inkább gondolj át mindent kétszer.