Home&Design

Így lehet neked is menő, otthoni irodád könnyedén: sokkal produktívabb leszel tőle

Az elmúlt időszakban az otthoni munkavégzés a mindennapok részévé vált. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a lakásunkban minél kellemesebb légkört teremtsünk az otthonról végzett munkához.

Az otthoni munkakörnyezet kialakításának titkai

Legtöbbünknek nincs otthoni irodája, általában az étkezőasztalnál, az ágyban, vagy éppen a kanapén fekve dolgozunk. A megfelelő munkaterület kialakításakor leggyakrabban a helyhiány problémája merül fel, egy kellemes hangulatú, munkavégzéshez használt tér kialakítása viszont rengeteget segíthet, hogy produktívabbak lehessünk. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amik neked is segítségedre lehetnek egy igazán menő és kényelmes munkaterület kialakításához az otthonodban, hogy hatékonyan dolgozhass és a maximumot hozhasd ki magadból otthon is. Nézd meg a galériát és olvass tovább!

Kapcsolódj a természettel! Az egész napos bezártság senkire sincs jó hatással, éppen ezért nagyon fontos, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki abból a kis térből, amit az otthoni munkavégzésnek szentelünk. Nagyon jó ötlet, ha az íróasztalunkat egy ablak elé helyezzük, ahol amellett, hogy rengeteg természetes fényt kaphatunk, még kipillantva a természetben, a kinti tájban is gyönyörködhetünk. Persze kicsit más a helyzet a belvárosi panelházakkal, de még mindig élvezetesebb munka közben a pezsgő utcát pásztázni, mintsem egy üres falat nézni magunk előtt.
Kattints a további képekért!

Lassan két éve, hogy gyakorlatilag mindenki élete megváltozott, kinek jobban, kinek kevésbé, de úgy gondolom, mindenki életére hatással van a mostani járványhelyzet, és ez az időszak több, eddig megszokott dolgot is felborított. Így van ez az ülő munkát végzőkkel is, akik- legalábbis döntő többségük- otthoni munkavégzést folytat. Ez a home office, vagyis otthonról végzett munka természetesen előnnyel is, hátránnyal is jár, mint annyi minden az életben. Jelen esetben vizsgáljuk meg a mozgásszervrendszerre gyakorolt hatását, illetve szakértőnk, Palotás Andrea hozott néhány gyakorlatot is.

Leadfotó: Unsplash, forrás: housebeautiful.com

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
A datolya nem túl népszerű gyümölcs a magyarok körében, pedig érdemes lenne minél többeknek beépíteniük az étrendjükbe, ugyanis csodákat művel a szervezettel.
Sztárok
Hagyományosan a királyi családok tagjai az idő múlásával újabb és újabb rangokat kapnak, Sarolta esetében azonban lehet, hogy megszakad ez a tradíció.
Fashion&Beauty
Ha fontosnak tartod hajad ápolását, valószínűleg te is rengetegféle olajat kipróbáltál már. Nem mindegy viszont, hogy milyen olajokat is használsz tincseidre.