Így hűtsd le a lakást kánikula idején légkondi használata nélkül

Nálad sincs légkondi a lakásban? Ne csüggedj, néhány ügyes trükkel gond nélkül lehűtheted a lakást a legnagyobb melegben is.

Harcolj a hőséggel!

A nyári hőség gyakran megnehezíti az otthoni kényelmet, különösen akkor, ha nincs légkondicionálónk. A meleg időszakokban a lakások könnyen felmelegednek, ami megnehezíti a pihenést, a munkát és általában az élet élvezetét. Azonban számos olyan egyszerű és hatékony módszer létezik, amelyek segítségével légkondicionáló nélkül is hűvösebben tarthatjuk otthonunkat. Ezek a praktikák nem csak hogy energiatakarékosak és környezetbarátak, de hosszú távon jelentős költségmegtakarítást is eredményezhetnek. A következőkben bemutatjuk a legjobb tippeket és technikákat, amelyekkel otthonunkat kellemesen hűvösen tarthatjuk a legforróbb napokon is. Részletek a galériában!

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy otthonunkat hűvösen tartsuk, az árnyékolás és a megfelelő szellőztetés. A nap sugarai jelentős mennyiségű hőt juttatnak a belső terekbe, amit megfelelő árnyékolással csökkenthetünk. Zárjuk be az ablakokat és használjunk sötétítő függönyöket: A déli órákban zárjuk be az ablakokat és húzzuk be a sötétítő függönyöket, hogy megakadályozzuk a nap melegének beáramlását. A vastag, sötét anyagú függönyök különösen hatékonyak lehetnek.
Kattints a további képekért!

Kevesen merik bevállalni a színes konyhákat, pedig igazán különleges hangulatot tudnak teremteni bármely otthonban. Nem hiszel nekünk? Akkor olvass tovább!

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Olaszországban romantikáztak. A gyönyörű és sikeres műsorvezető nemrég tért haza a külföldi nyaralásról, de máris munkába állt, és az Audi büszke nagyköveteként...
Sztárok
Meghan Markle állítólag olyan lekezelően bánt egyik alkalmazottjával, hogy az illető nem bírta tartani magát és zokogni kezdett a hercegné feléje áradó haragja miatt.