Házi praktikák, melyekkel távol tarthatod a rovarokat a lakásodtól

Minden háztartásban az egyik legnagyobb kihívás a különböző bogarak és kártevők távol tartása. Bár számtalan eszköz beszerezhető a boltokban, amelyek távol tartják a különböző rovarokat, de senki sem szeret vegyszerek társaságában élni. Azonban létezik néhány hatásos házi praktika is ellenük - érdemes őket kipróbálnunk!

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Mindig nagy aggodalmat vált ki, ha lakásunk valamelyik helységében egy nem várt ízeltlábúval találkozunk. Amellett, hogy senki sem örül a társaságuknak, nem is egyszerű tőlük megszabadulni, ha már megjelentek a lakásban. Szerencsére nem kell rögtön a legerősebb vegyszerekért rohannunk, hiszen a háztartásunkban van néhány olyan eszköz, amellyel távol tudjuk tartani őket.

Lisztmoly

Ezek az apró szárnyas rovarok főleg télen kerülnek elő a szekrényből és nem túl egyszerű megszabadulni tőlük, hiszen a petéjüket a szekrényekben megtalálható élelmiszerbe lerakják. Az egyik megoldás lehet, ha például a száraz árukat berakjuk a fagyasztóba, így a lerakott peték biztosan elpusztulnak.

Azonban ez sem alkalmazható minden esetben, hiszen a lisztet nem fagyaszthatjuk le, pedig abban is könnyen lakhelyet találhatnak maguknak. A leghatásosabb módszer, ha egy papírtörlőre levendulaolajat csepegtetünk, és a szekrénybe helyezzük, így biztosan el fogják kerülni a lakást ezek az apró szárnyas rovarok.

Legyek

Szintén elég sok kellemetlenséget okoznak a nyári hónapokban, hiszen mindenhol ott vannak, és ha egyszer bejöttek a lakásba, akkor nem is egyszerű kitessékelni őket az ablakon. Ilyenkor kénytelenek vagyunk lecsapni őket vagy találni egy olyan módszert, amellyel minél hatásosabban távol tarthatjuk őket. A legyek ellen is hatásos a levendulaolajjal átitatott papír, de a különböző citrusok illatát sem kedvelik, így a párologtatóba téve vagy átitatott papír segítségével távol tarthatjuk a legyeket a lakástól.

Csótány

Az összes lakásban felbukkanó rovar közül talán a csótány az, amelytől a leginkább tartunk, és ami miatt leghamarabb fordulunk szakemberhez, hogy megszabaduljunk tőle. A csótányok távoltartásához elég babérlevelet tartanunk otthon. Ha elmorzsoljuk a babérlevelet és szétszórjuk azon a területen, ahol a csótányok leginkább felbukkanhatnak, akkor ezzel távol tarthatjuk őket. A babérlevél ugyanis olyan illatvegyületet tartalmaz, amely elriasztja a csótányokat.

Szúnyog

A nyári hónapok egyik megkeserítője a szúnyog, de miattuk sem kell éjszakánként vegyszeres felhőbe burkolóznunk, ugyanis a vaníliás cukor hatékonyan távol tartja ezeket az apró vérszívókat. Elég egy-két zacskó vaníliás cukrot egy kis tálba szórnod és a hálószobába raknod. Így nyugodtan nyitva tudod tartani egész éjszaka az ablakot.

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Sztárok
Kevesen tudják, hogy a Marvel-filmek szépségének, a 39 éves Scarlett Johanssonnak van egy ikertestvére, aki nemcsak szívdöglesztően fest, hanem igazi jótét lélek is.
Home&Design
Ha szeretnénk, hogy otthonunk vibráló és élettel teli legyen, bátran próbáljuk ki ezt a stílust. Ne féljünk kísérletezni, és alkossunk egy olyan teret, amely igazán minket tükröz.
Fashion&Beauty
Ha valaha is elgondolkoztál már azon, miért van a legtöbb baseball sapka tetején egy kis gomb, akkor a legjobb helyen jársz, hogy megtudd a választ!