Hangulatos és ötletes megoldások a szebb kertért

A belső terek mellett érdemes a külső dekorációra is időt szakítanunk, hiszen sokkal kellemesebbé tehetjük általa a környezetünket. Ehhez pedig nincs is olyan sok dologra szükségünk.

Virágtartók

A külső terület dekorálását kezdhetjük néhány virágtartó vagy cserepek kihelyezésével, Főleg a jó idő megérkezésével a teraszra helyezett virágok sokkal otthonosabbá varázsolják a bejárat előtti részt. Nem utolsó sorban pedig ki ne üldögélne szívesen a kedvenc székében a virágos teraszon egy kellemes nyári estén.

Ösvények

Néhány kőkocka és kavics segítségével akár kis gyalogutakat is építhetünk a kertünkbe. Így a látvány sem lesz olyan egyhangú és könnyedén elhatárolhatjuk a különböző területeket a kertben. Kialakíthatunk a gyerekeknek vagy a veteményesnek is egy kisebb területet, csak a fantáziánk szabhat határt.

Pihenő hely

A kert kialakításakor mindenképpen keressünk egy nyugodt, árnyékos és csendes zugot. Ide bármikor elvonulhatunk pihenni vagy akár a barátainkat és rokonainkat is vendégül láthatjuk. Ehhez már csak néhány kerti székre és asztalra lesz szükségünk, ezután pedig indulhat a kerti parti, amire biztosan senki sem fog nemet mondani.

Díszítő kövek

Ha van elég hely a kertünkben, akkor akár néhány nagyobb kődarab kihelyezésével, sokkal elegánsabbá tehetjük a kertünk kinézetét. Ha ültetünk néhány virágot is a kövek közé, akkor akár egy kisebb méretű virágoskertet is kialakíthatunk.

Rózsalugas

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Ki ne örülne egy szép rózsalugasnak a kertjében? Ehhez nincs is olyan sok dologra szükségünk. Akár a kerítésre is felfuttathatjuk a rózsákat, de ha a kertben vezető út két oldalára helyezünk ki tartó oszlopokat, illetve keresztbe összekötjük egy harmadik darabbal, akkor mesebeli lugassal gazdagodhatunk.

Fotók:homesiiphome.com,alfordsenglishgardens.com,collectionphotos.com

Oldalak

Utazás
Kishajós víziturisztikai megállópontok létesültek Balatonfüreden valamint Keszthelyen, melyeket tavasszal már birtokba is vehetnek a látogatók – hangzott el a „Balatoni Megállópontok létesítése”...
Lifestyle
A Jegyzetek a Valósághoz versek és esszé-töredékek keverékén át térképezi fel realitásunk határait, míg a Matematika Abszurda egy a számtani elgondolhatatlanságokat leíró konzisztens rendszer,...
Fashion&Beauty
Egy újabb hajtrend látott napvilágot, ami tökéletes lesz arra az esetre, ha hosszú tincsekkel rendelkezel, nem vágatnád le, de mégis szeretnél egy kicsit extrább frizurát.