Home&Design

Így vonzhatod be a pozitív energiákat a feng shui szerint

A feng shui irányelveit sokan alkalmazzák a lakberendezésben is, főként azok, akik nagyon hisznek a pozitív energiák vonzásában. Cikkünkben mutatunk néhány tippet, amelyek segíthetnek, ha eszerint dekorálnád és formálnád az otthonod.

Lakber tippek a feng shui szerint

Legyen a bejárati ajtód makulátlan

A feng shui szerint a bejárati ajtó szimbolizálja a gazdagságot, ezért tökéletes állapotban kell lennie. Annak érdekében, hogy a pozitív energiák otthonodba áramoljanak, helyezz el az ajtó két oldalánál egy-egy gyönyörű növényt, hogy növeld a hatást.

Csillogjon az előszoba és a folyosó

A folyosó a lehetőségeket képviseli, épp ezért tartsd tisztán és rendezetten, hogy az energia szabadon átjárhassa. Ne hagyd kint a fogason a kabátokat, és a cipőket is tedd be egy szekrénybe az előszobában. Tegyél egy tükröt és szép virágot ezekre a helyekre, hiszen instant megnövelik a pozitív energiákat.

A mosogató és a tűzhely párbaja

A konyha egy olyan hely a lakásban, ahol nagyon fontos, hogy pozitív energiák áramoljanak, mert ez a terep szimbolizálja a párkapcsolati harmóniát - legalábbis a feng shui alapján. Ha kiegyensúlyozott viszonyt szeretnél, akkor a "tudomány" szerint ne tedd egymás mellé a mosogatót és a tűzhelyet, mert a víz és tűz ellentétes erők, amik vitákat eredményezhetnek. A színek használata is lényeges a konyha kialakításánál: lehetőleg kerüljük a túlzott piros és fekete alkalmazását, mert ugyanúgy negatív dolgokat válthatnak ki.

Semleges színek a hálóban

A nyugodt alvás érdekében érdemes a hálót semleges, világos árnyalatokkal berendezni, csak ágytámlás ágyat szabad vásárolni, és a falhoz kell igazítani. A fekvőhely mindkét oldalára célszerű egy-egy éjjeliszekrényt tenni a feng shui tanácsai szerint, amikre pedig illatgyertyákat, gömbölyű lámpát kell helyezni a romantikus energiák miatt.

Toalett-szabály

A feng shui természeti energiákon alapszik, mestere Lillian Too. Számos írásában taglalja a víz képességét. Lillian szerint a toalett ülőkét azért kell minden esetben lehajtani, mert a víznek energiavezető ereje van, és nem akarjuk "lehúzni" a pozitív erőket. Egy kicsit nyakatekertnek tűnik, de jobb a békesség.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
A növekedés üteme egy ideig még nem fog változni, sőt 2040-re a 8,5 milliárdos plafont is elérheti a világ népessége, az évszázad végéig azonban fontos változásokkal kell számolni.
Sztárok
A celebritás a Nő a Tét című talkshowjának új adásában arról is szót ejtett, milyen nehézséget jelentett számára végigcsinálni 2009-es, emlékezetes Playboy-fotózását.
Home&Design
Legszívesebben mindegyiket elkészítenénk és naponta cserélgetnénk őket, annyira gyönyörűek!