Home&Design

DIY: így készíts saját kezűleg szárazságtűrő floráriumot - lépésről lépésre fotókkal

Mindig olyan növénykompozícióról álmodtál, ami bírja a rekkenő hőséget és a minimális víz-maximális fény kombót? Akkor a floráriumot neked találták ki! Sőt, akár saját kezűleg is elkészítheted, mutatjuk a lépéseket!

Florárium

Hiába imádod a növényeket, az életben tartásukkal hadilábon állsz? Ne aggódj, nem születhet mindenki növénysuttogónak. Létezik ugyanakkor egy különleges home dekor megoldás - a florárium - amely kevés munkáért cserébe is szuperül néz ki és még a hozzád látogatóba érkező barátoknak is megakad majd rajta a szeme. Nemrég az Urban Jungle Budapest stúdiójában sajátíthattuk el a floráriumkészítés rejtelmeit.

A 2018-ban alapított Urban Jungle Budapest projekt fókuszában a tudatos növénytartás áll, online és offline programjaikkal ebben szeretnék segíteni a hozzájuk kapcsolódó városlakókat. Az elmúlt években sokféle programot szerveztek már, többek között tartottak már szobanövény lakásvásárt egy IX. kerületi nagypolgári lakásban szobanövény tanácsadással, Secret Sunday Brunch-csal és a Prosecco Péntekkel, rendszeresen szerveznek tematikus városi sétákat és tavaly ősz óta nagy sikerrel fut Gasztroséta és kóstoló a Füvészkertben programjuk is. De cégeknek is szerveztek már csapatépítő foglalkozást és magánszemélyek is gyakran keresik fel őket egyéni tanácsadásaik alkalmával. Minden programjuk célja a szórakozva tanulás és tanítás, hogy megmutassák, a sikeres növénytartáshoz nem kell más, csak kíváncsiság, kísérletező kedv és tanulásra való nyitottság.

Legutóbb egy szárazságtűrő pozsgás növények felhasználásával készült floráriumot készítettünk, amely bármely otthonnak központi dísze lehet. Jól bírják a hőséget, kedvelik a fényt és minimális víz mellett is tökéletesen eléldegélnek. Nem mellesleg, szemkápráztató dekorációk is egyben.

Lapozd végig a galériát, mutatjuk, hogyan tudsz te is otthon floráriumot készíteni 6 egyszerű lépésben!

A florárium üveg méretéhez igazítva válassz ki 3-5 szimpatikus pozsgás növényt vagy kaktuszt. Ezeket bármely kertészetben és nagyobb barkácsüzletben beszerezheted.
Kattints a további képekért!

Nem lesz többé maszatos az ablaküveg, ha ezeket megfogadod.

Leadfotó: Bodor Tamás | Urban Jungle Budapest

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Erzsébet királynő egyik furcsa szabálya miatt Katalin hercegné nem tájékoztathatta azonnal első gyermeke érkezéséről saját családját sem.
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.