Filléres csodaszer, ami szinte minden foltot eltüntet

Olcsó és rendkívül hatásos anyag, ami ráadásul nagyon univerzális.

Csodaszer a láthatáron

Mindig lelkesedéssel tölt el, ha rájövök, hogy egy fillérekért beszerezhető, otthon is mindig megtalálható dolog csodákat tud tenni. Egy ilyen, csodatételre hajlamos, a vegyszereknél természetesebb folyadék az izopropil-alkohol. Habár nem szabad meginni, azért nem árt, ha van otthon! Mutatunk néhány lenyűgöző trükköt, hogyan használd fel ezt az egyszerű alkoholfajtát, hogy bódulat nélkül is szebbé tegye a napjaidat!

Ablaktisztításhoz

Kevés vízzel hígítva öntsd egy szórófejes üvegbe az izopropil-alkoholt és használd ezt a keveréket az ablak mosásához. Elég az alkohollal permetezett felületet egy száraz kendővel áttörölni és már gyönyörködhetsz is a csíkmentes kilátásban! Tükrökön is ugyanígy használhatod az alkoholt, nem fogsz csalódni!

Kártevők ellen

A levéltetvek ellen egy hadseregnyi katicabogár híján védekezhetünk izopropil-alkohollal is. Egy vattapamacsra alkoholt csepegtess és töröld át vele gyengéden a növényed leveleit. A tetvek azonnal elpusztulnak tőle. Muslicák ellen is hatásos ez a technika, de ellenük érdemesebb egy kevés vízzel hígítva egy szórófejes üvegbe tölteni az alkoholt. Permetezd a levegőbe, ahol a gyümölcslegyeket látod, majd figyeld, ahogy azonnal potyogni kezdenek. Már csak össze kell őket porszívózni.

Elektronikus eszközökre

Belegondoltál már, hogy a telefonodat megfogod a munkában, a buszon, otthon, főzés közben és ki tudja még, mennyi szituációban. Tehát a telefonod a legkülönlegesebb helyekről összeszedett baktériumok közösségi tere. A távirányító is remek melegágyul tud szolgálni akár még penészgombának is. Érdemes gyakran takarítani ezeket az eszközöket, ehhez tökéletes a fertőtlenítő hatású, gyorsan párolgó izopropil-alkohol. A monitorokat és a tévéket is ezzel lehet a legszebben letisztítani!

fotók: giphy.com, igem.org, gaiahealthblog.com

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!