5 balkonnövény, ami a nyári forróságot is jól bírja

Nem tudod eldönteni, hogy milyen virágot ültess az erkélyre vagy a teraszra? Nem egyszerű a döntés, hiszen mindenképpen olyan zöldet kell választanunk, amely jól tűri az időjárás kihívásait. Most bemutatunk öt különleges és igazán strapabíró növényt.

Levendula

A levendula mediterrán területekről származik, ezért a szárazságot és a tűző napfényt is igazán jól tűri. Ráadásul, ha megfelelően ápoljuk, akkor gyönyörű bokros növénnyé cseperedik, nem utolsó sorban pedig kellemes illatával meghitt hangulatot biztosít az erkélyen. Bár a levendulát gyógynövényként is használjuk, az erkélyen nevelt levendulának mégis inkább csak a látványában és az illatában gyönyörködjünk és csak a gyógynövény boltokban beszerezhető levendulát fogyasszuk el.

Muskátli

Igazán klasszikus balkonnövény, ráadásul a muskátlinak legalább 250 fajtája közül választhatunk, így biztosan mindenki megtalálja a számára leginkább kedves fajtát. Ezen kívül rendkívül jól alkalmazkodik az időjáráshoz, így egy-egy forróbb napon sem kell attól tartanunk, hogy az erkélyen tartott muskátlinknak baja esne. Azonban amikor hidegebbre fordul az idő, akkor érdemes beköltöztetni a lakásba, ugyanis a hideget nem tűri jól a muskátli.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak