A tökéletes otthon illata: ilyen illóolaj illik a ház különböző helyiségeibe

Imádod az illóolajokat, de nem tudod hogyan válassz? A tökéletes összhanghoz más és más aromákat kell bevetnünk a konyhában, a nappaliban, a fürdőben és a hálóban is.

Finom aromák

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az illóolajok, melyek nem csupán mennyei aromákat engednek szabadjára a lakásunkban, de ismertek jótékony hatásaikról is. Bizonyos illatok ugyanis képesek nyugtatni, felpörgetni, inspirálni, és még sorolhatnánk. És bár azt gondolnánk, a kiválasztásuk csupán az ízlésünkön múlik, ennél azért sokkal összetettebb a dolog. Galériánkban meg is mutatjuk, mely illatokat hol kell alkalmaznunk a tökéletes hatás érdekében. Lapozd végig, és próbáld ki őket te is!

Az előszoba az első hely, ahova az ajtó nyitása után belépünk. Ebbe a helyiségbe a szakértők az olyan olajok használatát javasolják, melyek csökkentik a szorongást, és nyugtató hatással vannak a szervezetre. Ilyen tulajdonságokkal bírnak a narancs vagy a fahéj. A narancs érzelmileg felemel, és enyhíti a stresszt, míg a fahéj a gyermekkorra és a szórakozásra emlékeztet, így ellazulunk tőle.
Kattints a további képekért!

Nem tudod eldönteni, hogy milyen virágot ültess az erkélyre vagy a teraszra? Nem egyszerű a döntés, hiszen mindenképpen olyan zöldet kell választanunk, amely jól tűri az időjárás kihívásait. Most bemutatunk öt különleges és igazán strapabíró növényt.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak