Home&Design

Ezeket szerezd be otthonra: 5 szobanövény, amely alaposan megtisztítja a lakás levegőjét

Ebben a nyári hőségben még fontosabb, hogy a lakásban lévő levegő tiszta és hűsítő legyen. Íme 5 szobanövény, ami elősegíti ezt!

Szobafikusz

Mindamellett, hogy drámai hatást kölcsönöz otthonunknak ez a dekoratív szobanövény, megszabadít bennünket a levegőben található méreganyagoktól, valamint harcol a trópusi betegségek és paraziták ellen is. Tanulmányok igazolták, hogy ezek a növények képesek eltávolítani a formaldehidet a levegőből, ami egyes tisztítószerekben és bútorokban is megtalálható. Leveleit érdemes gyakran áttörölgetni egy nedves ronggyal, hogy a növény pórusai mindig nyitva maradjanak és képesek legyenek tisztítani a szoba levegőjét.

szobafikusz, növény, zöld, lakás

Borostyán

A borostyán nem csupán gyönyörű és látványos, hanem még otthonunk penészesedését is segít megelőzni, ezzel pedig hozzájárul a tiszta és egészséges levegőhöz. Figyeljünk arra, hogy mindig tartsuk nedvesen a földjét, továbbá napi, maximum négy órán át érheti közvetlen napfény.

borostyán növény levél zöld otthon

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Home&Design
Fashion&Beauty
Ha nem tudod, hogy milyen frizurát válassz 50 éves kor felett, akkor most bemutatjuk, hogy mely fazonok kölcsönöznek fiatalos megjelenést.
Lifestyle
Az Oroszlán megismerkedik azzal, aki nagy hatással lesz az életére. Napi horoszkóp!
Sztárok
Vass Éva és Gábor Miklós szerelme legendás volt. A férfi 1998 júliusában bekövetkezett haláláig éltek boldogságban, a színésznőt pedig teljesen leterítette a gyász, miután elvesztette őt.