Mindjárt itt az ősz egyik legjobban várt design eseménye

Október 4-én nyitja meg kapuit az ősz egyik legjobban várt design eseménye, a 360 Design Budapest. A programsorozat a minket 360 fokban körülvevő design mindennapokban betöltött szerepére hívja fel a figyelmet, online és offline kiállítások, tárlatvezetések, illetve kerekasztal-beszélgetések formájában.

Középpontban a környezettudatosság

Októberben először a tavalyi évben kiemelkedő sikerrel zárult és öt nemzetközi elismeréssel, köztük a design legmagasabb színvonalaként ismert Red Dot díjjal kitüntetett 360 Design Budapest kiállítás nyitja meg kapuit. Az esemény október 04. és 10. között, a Bálna Budapest épületében mutatja be napjaink fenntartható és innovatív formatervezési szemléletét, valamint azokat a fantasztikus tehetségeket, akik mindezt megvalósítják. Az idei kiállítás visszatalál a természethez és középpontba kerül a környezettudatosság és az újrahasznosítás. A Magyar Divat & Design Ügynökség a rendezvény megvalósításával szeretné elősegíteni, hogy Magyarország regionális központtá váljon a designiparban, továbbá egy olyan programot kíván létrehozni, amely Európa-szerte turisztikai vonzerővel bír.

360 Design Budapest kiállítás Magyar Divat és Design Ügynökség

Progresszív megközelítés

A kiállítást progresszív megközelítésű, innovatív designvállalkozások, első termékes, feltörekvő formatervezők és regionális szakemberek töltik fel egyedi újdonságaikkal, valamint mutatják be a designipar sokszínűségét. A különleges alkotások mellett a 360 Design Budapest számos meglepetéssel várja az érdeklődőket. A rendezvény keretében magyar és regionális szakemberek közreműködésével megvalósulnak a HFDA Academy: design DIALOG kerekasztal-beszélgetései.

360 Design Budapest kiállítás Magyar Divat és Design Ügynökség

Tártalvezetések

A tavalyi kiállításhoz hasonlóan idén is zajlanak majd tárlatvezetések Bonta Gáspár, a rendezvény programigazgatójának vezetésével. Továbbá az idei kiállítás fénypontjaként a látogatók exkluzív tárlatvezetésekre is regisztrálhatnak, melyeket összművészeti jelleggel a designszcéna, valamint különböző művészeti területek jeles képviselői tartanak majd, mint például Bojár Iván András, művészettörténész; Kraszkó Zita, a Femcafe főszerkesztője; Martinkó József, az Octogon főszerkesztője; Ugron Zsolna, írónő, vagy Vitáris Iván, zenész. A tárlatvezetésekhez regisztráció és bővebb információ a programokról a 360 Design Budapest weboldalán érhető el.

A formatervezés Oscarjának számító Red Dot díjjal tüntették ki a tavaly debütált 360 Design Budapest kiállítást, az eseményt, amely új perspektívából mutatta be a kortárs hazai és regionális formatervezők innovatív alkotásait.

Fotók: HFDA / The Sparkle Content

Oldalak