Hirdetés

10 tipp az álomszerű fürdőszobáért

Az amerikai sztárok otthonának meseszerű fürdőszobája nem is elérhetetlen, hisz pár apró stílustrükkel, akár pár négyzetméteren is valódi spa mennyországot varázsolhatunk.

Rend a lelke

Ahhoz, hogy a kádban ülve vagy akár a zuhany alatt is ki tudjunk kapcsolódni, fontos, hogy tiszta, rendezett és harmonikus tér vegyen minket körbe. A fürdőszobában azonban nem elég a világos színek kiválasztása és az állandó takarítás, fontos az is, hogy mindig rend uralkodjon. Ha nem vagyunk a takarítás szerelmesei, könnyen orvosolhatjuk a problémát egy szuper szennyestartóval vagy mutatós szobainasokkal, melyek percek alatt eltüntetik a kupit.

Teremts hangulatot!

A következő lépés az, hogy álomszerűvé varázsold a fürdőszobát, amihez relaxációs és dekorációs kellékekre lesz szükséged. Ha lehetőséged van rá, akkor helyezz el egy paravánt a fürdőben, hisz nemcsak praktikus, de igen meghitt hangulatot is varázsol. A kád pereméhez rögzíthető asztalka is hasznos lehet, hisz nem csak a pipere holmikat tárolhatjuk rajta, hanem például egy pohár vörösbort és a kedvenc könyvünket is. Érdemes beszerezni pár kefét, hátvakarót, habkövet és egy görgős masszírozott is, hisz így akár házi spa kényeztetésben is részünk lehet.

Összhang és stílus

A fürdő alapdarabjainak kiválasztásakor mindig a kényelemre, a melegségre és a puhaságra törekedjünk. Felejtsük el a durva szövésű holmikat, itt csakis pihe-puha törölközők és szőnyegek legyenek. Ügyeljünk rá, hogy minden kiegészítő és dekoráció passzoljon egymáshoz. Nagyobb tér esetén érdemes lehet egy kis piperesarkot is kialakítani, ahol a krémezést és a lakkozást is kényelmesen elintézhetjük.

Apró részletek

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

Pár kedves emlékkel még boldogabbá tehetjük a fürdőben töltött perceket. Pár lecsiszolt szélű kagyló mutatós és hangulatos dekoráció lehet a zuhanyfüggöny vagy a sötétítő alján, s még egy kis tengerparti hangulatot is csempésznek a mindennapokba. A falra szerelt akasztók is fontos részei a dekorációnak, ám nem kell szabályszerűnek lenniük, a bohém eklektika sokkal vidámabb összehatást kelthet.

Fotók: housetohome.co.uk

Szólj hozzá Te is!