Fashion&Beauty

Zsírosnak tűnik a hajad hajmosás után is? Ezt csinálod rosszul

Mindannyian tapasztaltuk már: kilépünk a zuhanyból, miután kedvenc samponunkat és balzsamunkat használtuk, majd a szokásos szárítás és formázás után azt tapasztaljuk, hogy a hajunk még mindig zsíros – még ennyi kemény munka után is!

Mit tehetsz ellene?

,,Ha zsírosnak érzed a hajadat samponozás után, akkor lehet, hogy nem megfelelően mostad meg" - mondja Allison Gandolfo, a Zahir Ziani szalon híres fodrásza. Mielőtt azonban megkérdőjeleznéd a hajmosással kapcsolatos tudásodat, ne feledd, hogy ha a szokásosnál több terméket használtál, ha sűrűbb hajápoló termékekre váltottál (például balzsamok, hajolajok, ill. egyéb hajformázó termékek), vagy ha a szokásosnál jobban izzadsz, akkor előfordulhat, hogy módosítanod kell a hajmosási rutinodat, és még a hajápoló termékeidet is le kell váltanod.

Mutatjuk, hogy mit kell tenned, hogy elkerüld ezt a problémát:

A helyes hajmosási rutin a dupla mosást is magába foglalja, azaz kétszer kell megmosni samponnal a hajat. Ezt követően jön a hajmaszk, vagy ha azt nem szeretnél használni, a kondicionáló. Ami nagyon fontos, hogy mindig a kondicionáló legyen az utolsó lépés, ugyanis ez a termék lezárja a haj kutikuláit.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Merle Oberon nézők millióinak szívébe lopta be magát, de a filmszakma is rajongott érte, köszönhetően fantasztikus tehetségének, no és persze lehengerlő szépségének. Sorsa végül mégis úgy alakult,...
Sztárok
Barbara Wussow a nyolcvanas években A klinika című sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően lopta be magát a nézők szívébe. A színésznő már a hatodik X felett jár, de még mindig remek formában...
Lifestyle
Az egyetemista lány másnaposan fedezte fel, hogy valami egészen fantasztikus dolgot kreált. A fiatal feltaláló egy vagyont keresett a nem mindennapi ötlettel.