Fashion&Beauty

Titkos üzenetet rejt III. Károly kedvenc ékszere: ezért visel gyűrűt az uralkodó a kisujján

Észrevetted már? Van egy pecsétgyűrű III. Károly kisujján, amitől a király semmilyen körülmények közt nem hajlandó megválni – nem véletlenül.

A hetvenes évek óta viseli

A brit királyi család tagjait illetően nem ritka, hogy egy ruha-, kiegészítő- vagy ékszerválasztás diplomáciai, valamint politikai döntésből fakad, de sokszor előfordul az is, hogy az előkelőségek az öltözködésükkel egy általuk fontosnak vélt üzenetet szeretnének átadni a nyilvánosságnak – vegyük például Eugénia hercegnő meseszép menyasszonyi ruhájának titkos jelentését, vagy azt, miért viselnek mindig kék színű ruhákat Katalin hercegné és Vilmos herceg gyermekei. Ugyanez megfigyelhető a jelenlegi uralkodó, III. Károly esetében is, aki hosszú évek óta pecsétgyűrűt visel a bal kezének kisujján – és minden bizonnyal halála napjáig hordani is fogja. Kíváncsi vagy, miért számít különlegesnek a király nagy becsben tartott ékszere? Kattints a galériára a részletekért!

A brit királyi család magas presztízsértékű ékszergyűjteménnyel rendelkezik, s bár egyes darabok III. Károly májusi koronázásán is fontos szerepet fognak játszani, az uralkodó szívében egyetlen gyűrű foglal el igazán különleges helyet.
Kattints a további képekért!

Hamarosan megkoronázzák III. Károly királyt, ám a ceremónia előkészületei korántsem zajlanak olyan nyugalomban, mint ahogyan az azt uralkodó szeretné. Most András herceget haragította magára a legújabb döntésével…

Leadfotó: Indigo/Getty Images

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Többekről nem is gondoltuk volna, hogy ennyire fiatalok voltak, amikor először ágyba bújtak kedvesükkel.
Recept
Íme egy egyszerű vacsoraötlet: készíts csirkéből meleg serpenyős caprese-t! Ez a tökéletes 30 perces étel, amelyet az év bármely szakában kipróbálhatsz!
Home&Design
Négy fő hiba létezik a fürdőszoba berendezésekor, amikbe rendszeresen belefutunk. Mutatunk pár tippet, hogy elkerüld őket és a funkció se menjen az esztétika rovására.