Ma 40 éves a legdögösebb márka: minden, amit tudni kell "Viktória titkáról"

Minden évben megrendezésre kerül a leglátványosabb divatshow, melynek keretein belül bemutatják a legújabb fehérnemű trendeket. Szemetgyönyörködtető szettek, és a legnagyobb énekesek kíséretében vonulnak fel a legkeresettebb angyali modellek. Pontosan 40 évvel ezelőtt alapították meg a világhírű fehérneműket gyártó céget, a Victoria’s Secretet.

Az alapító

Az amerikai üzletember Roy Raymond 1947-ben született, és 30 éves korára, 1977-ben alapította meg a Victoria's Secret fehérneműket gyártó vállalatát. Ötlete onnan jött, hogy Roy mindig is szerette meglepni feleségét egy-egy szép és szexis darabbal, de zavarban érezte magát az ilyen jellegű boltokban. Évekig tanulmányozta a fehérnemű piacot, mert olyat akart megalkotni, ami különleges és egyedi. Emelett fontosnak tartotta azt is, hogy ne a nők vásároljanak maguknak, hanem azok a férfiak, akik kedveskedni akarnak párjaiknak, és kedvükre válogathassanak a szebbnél szebb intim szettekből. Az üzletember a kezdeti anyagi nehézségeket hamar túlszárnyalta, és 5 év alatt folyamatosan terjeszkedett. Mind a 6 üzletében szinte tolongtak a nők és a férfiak, mert mindenki az érzéki és szexis fehérneműket akarta. Roy azonban úgy döntött megválik jól menő cégétől, és az akkor 80 ezer dollárból elindított vállalkozását 4 millió dollárért adta tovább. Az új tulajdonos Leslie Wexner pedig a 90-es évekre több milliárd dollárra húzta fel a Victoria’s Secret értékét, amit az alapító Roy Raymond már sajnos nem tudott megélni, ugyanis 1993-ban leugrott a Golden Gate hídról. 46 éves volt.

Az amerikai álom

A sikersztori tovább folytatódott, és a XXI. században a gyönyörű fehérneműk mellett hálóruhákat, parfümöket és szépítőszereket is elkezdtek árulni. Mára a Victoria’s Secret az egyik legismertebb és legsikeresebb fehérnemű márka, melyért nemcsak Amerikában, hanem világszerte nők milliói rajonganak. Azonban a siker titka nem is a csodás fehérneműkben rejlik, hanem Victoria’s Secret angyalaiban, akik mára fogalommá váltak. A márka ugyanis rendelkezik hivatalos angyalokkal, akik a divatshow kifutóján és a kampányokban is, arcukat és testüket adják a kívánt látvány eléréséhez. Victoria’s Secret angyalnak lenni a modell szakma csúcsát jelenti, csakis a legkeresettebb lányoknak van esélyük a parádés bemutatón fellépni és a pompás fehérneműkben végigvonulni. Vigyázat! A nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: Zámbó Vörös Viktória

Oldalak

Szólj hozzá Te is!