Öt tipp, hogy a vékonyszálú haj dúsnak és élettel telinek tűnjön

Ezek a megoldások nálunk beváltak.

Megoldások vékonyszálú hajra

Pontosan tudjuk, milyen nehéz bánni a vékonyszálú hajjal. Nem lehet normálisan formázni, nincs tartása, folyton lelapul, könnyen elektromossá válik - száll ide-oda, és még sorolhatnánk. Akik nem olyan szerencsések, hogy vastagszálú hajkoronával áldotta meg őket a sors átérzik a problémát, ezúttal nekik szeretnénk adni pár tippet, hogy az élettelen frizurából dúsabb végeredményt kapjanak.

1. Megfelelő hajhossz

Az első lépés, hogy beismerjük, sajnos soha nem lesz olyan szép és dús frizuránk, mint aki vastagszálú típussal rendelkezik, ha túl hosszúra hagyjuk. Ez azért van, mert egy bizonyos hossz után a vékonyszálú haj már nem áll sehogy, és nagyon kevésnek fog tűnni az egész. Érdemes megfontolni a rövidebb fazont - például egy bubit -, stílus tekintetében pedig a hullámos változatot. Ettől rögtön dúsabbnak és többnek tűnik majd a hajad, ráadásul a megfelelő hossz miatt nem is fog lelapulni vagy hamar kinyúlni.

2. A hajmosás módja

A hajmosás folyamata is befolyásolja a hajszálak volumenét. Itt nem csak arra gondolunk, hogy hajszálvastagító sampont kell használnunk (ez is fontos), hanem a mozdulatok is számítanak. Sokan például vadul dörgölik a tincseiket, pedig ezzel megtörhetik a hajszálakat. Helyesen a hajosás menete az alábbi lenne: samponozzuk be a hajtöveket, masszírozzuk néhány percig, majd úgy öblítsük, hogy a sampon a hajvégekről csorogjon le. Az a mennyiség, ami így éri a szálak végeit pontosan elég ahhoz, hogy eltávolítsa róluk a szennyeződéseket.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak