Fashion&Beauty

Háromszor több festéket kenünk magunkra, mint 10 éve - „Elkorcsosultak” a sminkelési szokásaink?

A szakemberek csak „Kim Kardashian-effektként” emlegetik azt a sokkoló trendet, ami manapság megfigyelhető a szépségápolásban. Alig 10 év alatt gyökeresen megváltoztak a sminkelési szokásaink, a példaképeink egyre művibb emberek. Miért indultunk el – és haladunk vidáman – ilyen rossz irányba?

10 éve még normálisabbak voltunk mi, nők

2006-ban (ami azért valljuk be, annyira nem volt régen) még Sienna Miller, Eva Longoria és Reese Witherspoon voltak a legfőbb szépségideálok. Ezzel szemben most Kim Kardashian-re és idő előtt öregedni kívánó kishúgára, Kylie Jenner-re tekintünk beauty inspirációért. Mindketten híresek plasztikai műtéteikről, ajaknagyobbításukról, meg arról a borzalmas fűzőről, amit azért viselnek, hogy vékonyabb legyen a derekuk.

2006-ban átlagosan 17 percet töltöttünk sminkeléssel reggelente a tükör előtt. Ez az idő mára több, mint a kétszeresére, 40 percre nőtt. Nem is csoda, mert a tíz évvel ezelőtti rutinunk 8 lépésből állt, a mostani pedig – még kimondani is hihetetlen – 27 lépésből. Vagyis 27 különböző terméket használunk azért, hogy elfedjük az arcunkat és kijavítsuk azt a rengeteg hibát, amit az utca embere nem láthat meg rajtunk. 2006-ban még szó sem volt kontúrozásról, highlighterről, azóta ezek szerves részei lettek nem csak a celebek, de az átlagnők napi sminkrutinjának is.

Hogy minek „köszönhetjük” mindezt? A szakember válaszát a következő oldalon olvashatod!

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Medici Katalint a 16. század egyik legmeghatározóbb és legbefolyásosabb női alakjának tartják, aki rajongott a parfümökért.
Lifestyle
Szajki-Vörös Adél az Anya jól van (?) konferencia egyik szervezője, akinek szívügye, hogy figyelmet fordítson a jelenkori nőtársadalom egyik legjelentősebb problémájára, az anyai kiégésre. Az...
Lifestyle
Az élmezőnyben nem volt változás, mivel még mindig egy romantikus vígjáték tarol a magyar Netflixen, de feltűnt egy rózsaszín unikornis is a semmiből, aki igazából póni.