Történelmet ír a Vogue: ilyen címlaplánya még sosem volt a világhírű divatmagazinnak

A divat bibliájának is szokták hívni az ikonikus Vogue magazint, ezért elismerésre méltó, hogy ebben is az élen járnak. Ariel Nicholson személyében először szerepel az amerikai kiadás címlapján transznemű modell.

Történelmi címlap

Az amerikai divatmagazin, a világhírű Vogue címlapján most először szerepel majd egy transznemű személy – adta hírül az NBC. A lap szeptemberi kiadásában olyan modelleket gyűjtöttek össze, akik szembe mennek az iparágban elfogadott normákkal, őket nevezi a magazin az Amerika Generációnak.

A 20 éves transznemű Ariel Nicholson mellett a címlapon Anok Yai, Bella Hadid, Lola Leon, Sherry Shi, Yumi Nu, Kaia Gerber és Precious Lee szerepelnek majd. Nicholson közösségi oldalán egy magvalósult álomként írta le a lehetőséget. A Vogue-nak elmondta, hogy régen és most is elhivatott a transzneműek jogaiért való küzdelem iránt és kiemelte, hogy nagy dolog a transzneműek számára, hogy a közösség egyik tagja egy ilyen híres magazin címlapján szerepelhet. Ezen kívül megemlítette azt is, hogy kétélű kard az elsőnek lenni: „Beletettek ebbe a dobozba, hogy transznemű modell, mert hogy az vagyok, de igazából nem csak ebből áll a személyiségem” – fogalmazott.

Nem idegen számára reflektorfény: 13 éves korában szerepelt egy dokumentumfilmben, ahol nyolc transznemű fiatal osztotta meg a történetét. Gimnazista korában kezdett el modellkedni, 2018-ban pedig ő volt az első transz-modell, aki végigsétált a Calvin Klein divatmárka kifutóján.

Nem semmi, hogy ilyen még megtörténhet 2021-ben, egy olyan világban, ahol elvileg mindenki a body positivityt hirdeti.

Leadfotó: Laura Chouette / Unsplash

Oldalak