Az angolok ikonikus ruhás piaca, amin generációk nőttek fel

Generációk nőttek fel ezen a legendás helyszínen.

Első látásra szenvedélyesen megszerette

Tom Wood, az angol fotográfus 1978 és 1999 között minden szombat reggelét a Great Homer Street Marketen töltötte, amelyen kiskereskedők árultak. A piac Liverpool külvárosában volt megtalálható, és hihetetlen atmoszféra uralkodott, nem csoda, hogy még könyv is született az ikonikus helyszínről.

1975-ben járt először a külvárosi árusoknál, amikor egy régi szerelmét kísérte, és már az első látogatás során le volt nyűgözve, hogy fillérekért menő ruhákat vihetett haza. Sok ott élő számára volt ez életük egyik legfontosabb helyszíne, generációk nőttek fel ezen a piacon. Anyák, lányaik, majd unokák jártak ki hétről-hétre, hogy valami izgalmasat, valami újat találjanak - mindezt persze nevetségesen olcsón.

Tom Wood az egész szombat délelőttöt ott töltötte, hogy lefotózza az ikonikus kék és lila melegítőket, belehallgasson a fiatalok trécseléseibe - akik persze két oldalt egy-egy lófarokkal érkeztek, és hogy megörökítse, ahogy a nagymamák gyöngyékszereket nézegetnek, és használt kabátokat vásároljanak.

"Isten tudja, mennyi fotót készítettem én ott. Mikor először jártam ott, egyszerűen túlcsordultak bennem az érzelmek, akkora hatást váltottak ki belőlem az ott lévő emberek és a hely atmoszférája. Hihetetlenül izgalmas hely, ilyen energiát nem érzel máshol."

Még több fotó a világ legkedveltebb piacáról

Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!