6 hasznos trükk a tökéletes manikűrhöz - A profik is így csinálják

A körömlakkozás nem is olyan nagy ördöngösség, ha elsajátítasz néhány technikát. Ezek ismeretében nem kell mindig azon idegeskedned, hogy festékes lesz a körömágyad, buborékos lesz a felkent lakkod vagy néhány hét után dobhatod is ki a teljes üveget.

Csak 3 húzás

A profik azt mondják, jó, ha tökéletesíted a 3 húzásos technikádat, ha saját magadnak fested a körmeidet. Figyelj arra, hogy amikor belemártod az ecsetet a lakkba, egy nagy pöttynyi festék kerüljön rá. Ha jól csinálod, maga a lakk fogja elvégezni helyetted a munka nagy részét, és szétterül a körmödön, az ecset csak azért van ott, hogy „egyengesse az útját”. Kezdd a lakkozást a körmöd belsejénél, egy vonás balra, egy jobbra, egy pedig középre és kész is.

Ezért használj alapozót

Igaz, hogy így tovább tart a lakkozás, de három jó indokunk is van, miért használj alapozó lakkot. Először is, ezek egyben körömerősítők is. Másrészt a lakk ezen a sima felületen könnyebben megragad, mint a hepehupás körmökön. Harmadrészt pedig a lakk eltávolítása után nem maradnak foltosak a körmeid.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!