Tippek, melyekkel a körömlakkod tartósabb lesz

Nincs is annál bosszantóbb, mikor a frissen lakkozott körömmel indulunk útnak és még mielőtt elérnénk a célt, már két körmünkről lepattogzott a festék. Ez ellen a bosszantó hiba ellen viszont néhány trükk segítségével könnyen felvehetjük a harcot.

Tisztítás

Első lépésként manikűrözés előtt érdemes lehetőleg zsírtalanító szappannal megtisztítani a kezünket. Ha nincs épp kéznél ilyen, akkor körömlakklemosó segítségével is áttörölhetjük még egyszer a körmeinket. Bármelyik módszert is választjuk, mindenképpen várjunk legalább 10 percet, mielőtt hozzákezdünk a festéshez, mert úgy a körömlakk is tartósabb lesz, ha teljesen száraz felületre visszük fel.

Alapozás

Az alapozás bizony nem csak a sminkelés esetén, hanem a lakkozásnál is fontos szempont. Válasszunk egy jó minőségű alapozó körömlakkot, ami ha lehet, legyen átlátszó és egy vékony rétegben vigyük fel a köröm egész felületére. Érdemes egy jó minőségű darabot választani, mivel így még jobban elősegíti a fedőlakk hosszabb távú tapadását, és azt is, hogy minél több ideig maradjon fenn a festék.

Száradás

Először mindig nézzük meg, hogy adott márka és típus mennyi száradási időt ír a csomagoláson és mindenképpen várjuk ki azt az időt, sőt a legjobb, ha egy pár perccel meg is hosszabbítjuk. Ez azért fontos, mert ellenkező esetben bizony előfordulhat, hogy a lakkunk nem marad fenn elég ideig. Fontos, hogy ne használjunk se hajszárítót, illetve ne fújjuk a körmeinket, hiszen az ahhoz fog vezetni, hogy a lakkréteg felhólyagosodik és a vártnál hamarabb le is pattog.

Rétegek

Ahhoz, hogy a körömlakkunk igazán szépen csillogjon érdemes még egy plusz réteget rávinni. Arra érdemes odafigyelni, hogy az első réteg esetében próbáljunk meg egy vékonyabb réteget felvinni, míg a másodiknál már egy kicsivel több lakkot is tehetünk a körmeinkre. A két réteg felvétele között mindig várjuk meg a megfelelő száradási időt, hiszen így a lakk sokkal tovább fog majd tartani.

Tárolás

Fontos szem előtt tartani a körömlakkjaink helyes tárolását is, hiszen ezen is múlhat, hogy mennyi ideig lesz képes a körmünk felületén maradni. Az első és legfontosabb, hogy fordítsunk nagy figyelmet arra, hogy használat után mindig jó erősen csavarjuk rá a tetejét, illetve használat közben is ha lehet, minél kevesebb ideig hagyjuk nyitva. Az üvegeket ha lehet, tartsuk minél hűvösebb, árnyékos helyen, így az nem csak a körmünkön tart majd tovább, de a lakk élettartama is hosszabb lesz.

Fotók: pinterest.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!