Így fújd magadra a parfümöt, hogy egész nap érezd magadon az illatát!

Az illatok világa mindenkit elvarázsol, hiszen egy jól megválasztott parfüm nemcsak kiegészíti megjelenésünket, hanem emlékezetes benyomást is hagy maga után.

Intenzív, hosszan tartó illat

Mindannyiunknak van egy kedvenc illata, amely szeretnénk, ha minél tovább velünk maradna a nap folyamán. Sokan úgy gondolják, ez csupán a parfüm minőségétől függ, valójában azonban rengeteget számít az is, pontosan hogyan fújod magadra az illatot. Az illatok megfelelő használata számos tényezőtől függ, kezdve a bőr hidratáltságától egészen a parfüm alkalmazásának helyéig. Jonnie Swarbrick, a Fragrance Du Bois kreatív igazgatója szerint a helyes technika biztosítja, hogy az illat rétegei optimálisan érvényesüljenek és harmonikusan lépjenek kölcsönhatásba a bőrünk természetes olajaival. Ezzel a tudással felvértezve nemcsak a parfüm tartósságát növelhetjük, hanem annak intenzitását és egyediségét is, ezért mindenképpen fontos követnünk azt a néhány tippet, melyek segítségével egész nap érezhetjük majd kedvenc parfümünk illatát. A szakértők tanácsaiért olvass tovább!

Hidratáld a bőrödet! A szakértők azt javasolják, hogy zuhanyzás után, amikor a bőr még nedves, használj illatmentes testápolót, mivel a megfelelően hidratált bőr jobban képes felszívni az illatot. „A hidratált bőr megtartja a természetes olajokat, alapot biztosítva az illatnak, hogy jobban megtapadjon. Emellett a természetes olajok megőrzése biztosítja, hogy az illatprofil egyénenként eltérő legyen” – mondja Marie du Petit Thouars, a Maison Louis Marie alapítója és kreatív igazgatója, aki megjegyzi, hogy a száraz bőr érdesebb textúrájú és mikroszkopikus repedések vannak rajta, amelyek megakadályozzák az illat megfelelő tapadását. Fontos viszont meggyőződni róla, hogy a bőröd már nem vizes, mielőtt felvinnéd az illatot, mivel a felesleges víz felhígíthatja az illatot és csökkentheti annak tartósságát.
Kattints a további képekért!

Ha az a célod, hogy feldobd a nyári outfiteket, de nem kifejezetten rajongsz a ruhák vagy szoknyák iránt, ne aggódj, mert a nadrágok épp olyan jól illenek a forró nyári hónapokhoz, mint a könnyed szoknyák és ruhák, ha nem még jobban!

Leadfotó: 123rf, forrás: instyle.com

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Egyvalami bizonyos: brit trónörökösnek lenni nem csupán hatalmas felelősséggel, de busás vagyonnal is jár.
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...
Lifestyle
Az összeköltözés egy párkapcsolat jelentős mérföldköve, amely számos változást és kihívást hozhat magával.