Hirdetés

Szépségápolás terhesség alatt - Ezeket ne csináld, ha jót akarsz a babának

Egy kismama számára a magzata egészsége a legfontosabb, ezért összegyűjtöttük azokat a tényezőket, amik veszélyként leselkedhetnek a babára és a mamára. Görgess lejjebb és olvasd el, hogy mik azok, amiket jobb ha kerülsz a terhességed alatt. 

Retinoid tartalmú készítmények

A retinol, az A vitamin szintetikus mása közvetlenül a bőr hámsejtjeire hat, használ a pattanások, ráncok és bőrelváltozások kezelésében is, de - és itt jön a lényeg - nem amikor terhes vagy. A szájon át alkalmazott nagy dózisú retinolnak kimutatható a magzatkárosító hatása, így használata terhesség alatt kifejezetten tiltiólistás. A kozmetikai készítmények prémium termékei is többnyire tartalmazzák ezt az anyagot, károsító hatásuk ugyan nem kimutatott, azonban babavárás alatt ezeknek a termékeknek az alkalmazása sem ajánlott. 

Szalicilsavat tartalmazó szépségápolási termékek

A szalicilsav a retinolhoz hasonlóan csak nagy koncentráció esetén kerülendő. A bőrápolókban fellelhető átlagos 1-2% biztonságosnak mondható, ennek ellenére ajánlott az összetevő elkerülése. Alkalmazzunk helyette inkább glikolsavat vagy tejsavat. 

Fotó: anokhimedia.com, beautywomen.co

Oldalak

Szólj hozzá Te is!