Fashion&Beauty

Miben különbözik a szemkörnyék az arcunk többi részétől: erre érdemes figyelni, ha az ápolásáról van szó

Amikor igazán jó bőrápolási tanácsokról beszélünk, néhány alapvető irányelv sosem megy ki a divatból. Elegendő vizet inni, fényvédőt használni és sokat aludni – csak néhány tipp, ami mindenkinek egyből eszébe jut. De vajon mit tehetünk még emellett szemkörnyékünk egészségéért?

A szem alatti karikák titka

A szem alatti bőr ápolása általában kevesebb figyelmet kap, mint az arcunk többi része. Néhányan arra esküsznek, hogy a különféle szemkrémek és primerek megvédik szemünket a sminkek káros hatásaitól. Mások pedig ugyanúgy kezelik akárcsak a homlokukat, vagy arcbőrük többi részét mondván, szerintük nem igényel extra odafigyelést a szemkörnyék. Az viszont egészen biztosan állítható, hogy a szemkörnyék bőrfelülete teljesen más, mint az arcunk többi része. De vajon miért?

Gyakran hibáztatjuk a különböző termékeket, amelyeket használunk, vagy éppen a környezetet, amelyben élünk szemkörnyékünk állapotáért. Tény, hogy ezek valóban nagyban befolyásolják bőrünk állapotát, azonban elsősorban teljesen másra vezethető vissza szemkörnyékünk bőrfelületének érzékenysége. Dr. Carl Thornfeldt, klinikai bőrgyógyász és az Epionce bőrápolási márka alapítója szerint, a szemkörnyéki bőr természetes módon vékonyabb, ennek pedig jó oka van. „A szemkörnyék bőr azért vékony, hogy helyet biztosítson a kis zsírpárnáknak, amik megvédik magát a szemgolyót a különféle sérülésektől. Az alsó szemhéj bőrfelülete kissé merevebb, mint a felső szemhéjé, emiatt pedig az alsó szemhéj alatt rejlő izmok sem olyan vastagok és fejlettek.”
Kattints a további képekért!

Már nemcsak 30 vagy 40 felett kell nagyobb figyelmet fordítani a bőrápolásra, hanem jóval hamarabb érdemes elkezdeni különböző arcápolási termékeket használni. Ilyen a szemkörnyékápoló is, hiszen ezen a területen is nagyon fontos, hogy hidratáljuk a bőrünket.

Leadfotó: Pexels

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Fashion&Beauty
Lifestyle
Igazi kánikulai meleg van, de a kemény viharok sok helyen meg fogják cibálni a forróság bajszát. A gond csak, hogy jégesőre is számítani kell.
Lifestyle
A Netflix jelenlegi filmje végre IMDb-n sem kapott éles lepontozást a közönségtől, szóval tényleg megéri majd bepróbálni.
Sztárok
Amióta berobbant a köztudatba, Julia Robertset mindig vörös hajjal láttuk, ennek azonban most vége, a színésznő ugyanis drasztikus változtatás mellett döntött.