Fashion&Beauty

Mitől száll az elektromos a haj? Így orvosolhatod ezt az idegesítő állapotot

Az elektromos haj jelensége sok embert érint, és bizonyára számodra is ismerős lehet, amikor a hajad váratlanul szanaszét áll, és láthatóan elektromossá válik.

Több oka is lehet

Az elektromos vagy szálló haj egyik leggyakoribb oka a száraz levegő. Télen a fűtés miatt, illetve az alacsony páratartalom következtében a levegő sokszor nagyon száraz lehet. A haj feltöltődik az elektrosztatikusság miatt, így a hajszálak elkezdenek egymáshoz tapadni. De a rossz minőségű samponok, balzsamok és hajformázó termékek is hozzájárulhatnak a bosszantó állapothoz. Ezek a termékek gyakran káros összetevőket tartalmazhatnak, amelyek eltávolítják a haj természetes olajait, amitől az kiszárad, a többi pedig már fizika. Az sem kihagyható tényező, ha gyakran érintkezel elektromos eszközökkel, például hajszárítóval vagy hajsütővel, vagy a telefonoddal, melyet éppen töltesz: ezek tovább növelhetik a sztatikusság kialakulását.

De hogyan orvosolhatod ezt a jelenséget?

Az elektromos haj kezelésének egyik legfontosabb lépése a szobai páratartalom növelése. Használj párologtatót vagy helyezz víztartályt a fűtőtestek mellé. Ezzel segíthetsz csökkenteni a száraz levegőt, ami hozzájárul az elektromos hajhoz, de más előnyei lehetnek az egészségedre nézve.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
A postai kézbesítő okosan tudta, hogy mit kell csinálni. Fel is tudta venni a nyugdíjakat, de aztán elkapták.
Lifestyle
Kiszedi a foltokat, sőt, visszaadja a fehér ruhák régi frissességét is.