Így előzheted meg a terhesség alatt kialakuló striákat

A striák meglehetősen gyakoriak a terhesség alatt és után. Semmi probléma sincs velük, teljesen természetesek, ezért nem kell aggódnunk miattuk. Ha viszont szeretnéd elhalványítani a csíkokat, van néhány tippünk számodra.

Mit tehetünk a striák ellen?

Ahhoz, hogy megtudhassuk, hogyan is kellene felvennünk a küzdelmet a striákkal, először fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mik is ezek a csíkocskák valójában. Emellett pedig szintén jó tudni, hogy könnyebb a striák megelőzéséért, semmint a halványításáért dolgozni, ezért fontos, hogy már a terhesség legelején felkészüljünk a tudatos bőrápolásra. Nézd meg a galériát, hogy megtudhasd, mik is azok a striák és hogyan védekezhetsz ellenük!

1. Hidratálás! A bőr fehérjéket (kollagén és elasztin) tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a nyúlást. Ha viszont a bőr nagyon hirtelen nyúlik meg, ezek a fehérjék felszakadhatnak striákat eredményezve. Ha elegendő vizet iszunk, bőrünk rugalmas, puha és hidratált marad, ez pedig jelentősen csökkenti a striák kialakulásának esélyét. „A hidratált bőr kevésbé valószínű, hogy megnyúlik, hiszen sokkal rugalmasabb. Igyekezzünk minél több folyadékkal és a koffein minimálisra csökkentésével biztosítani bőrünk hidratáltságát!” – javasolja Amy Wetter, bőrgyógyász.
Kattints a további képekért!

Hihetetlen, hogy mennyi jótékony hatása van ennek az élelmiszernek, amit szinte mindenki szeret, mégis csak keveset fogyasztunk belőle.

Leadfotó: Pexels, forrás: byrdie.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Egészség
Straub Fanni története inspiráló lehet sok mindenki számára, hogy nem szabad feladni, még akkor sem, ha közben tengernyi negatív kritikát kap az ember.
Lifestyle
A Spabook.net információi szerint 15 százalékos áremelés várható az állami fenntartású Dagály Gyógy-, Strandfürdő és Uszodában.
Egészség
Vannak bizonyos élelmiszerek, amelyekből késő este már nem érdemes falatozni, ugyanis nem fogunk tőlük jól és mélyen aludni, valamint hízáshoz is vezethetnek, ha lefekvés előtt fogyasztunk belőlük.