4 lépés, ami nélkül nem fekhetsz le aludni, ha megtartanád a feszes arcbőrödet

Bizosan te is arról álmodozol, hogy idős korodban is ugyanilyen feszes és üde lesz a bőröd, mint most. Ám ezért bizony tenni is kell, nem is keveset! Az egészséges táplálkozás, illetve a reggeli bőrápolás mellett érdemes lesz hatványozottan odafigyelned arra is, hogy lefekvés előtt hogyan ápolod az arcbőröd.

Le a sminkkel

Az első aranyszabály: akármilyen fáradt vagy, akármilyen későn is értél haza, a sminktől feltétlen meg kell szabadulnod! Egyszerűen muszáj lélegezni hagyni a bőröd este. Azt pedig a bőrtipusodnak megfelelően kell eldöntened, hogy habzó arclemosót, vagy kicsit érdes tapintású sminklemosót kendőt használsz a megtisztításához.

Frissítő tonizálás

Miután alaposan lemostad a sminked és megtisztítottad az arcod a szennyeződésektől, jöhet egy vattakorong, amelyre a kedvenc tonikod kerüljön. Ha szeretnél valami új terméket kipróbálni, bátran válaszd a micellás arctisztítókat. Ez abban különbözik a hagyományos tonikoktól, hogy amfipatikus molekulák találhatóak bennük, amelyek felbontják a szennyeződés és a bőr közti kötéseket a molekulákban, majd apró gömböcskékbe zárják a szennyeződéseket.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!