Valószínűleg te is rosszul csinálod: a sminklemosás kötelező lépései

Ezeket nem lenne szabad kihagyni az arctisztítási rutinból.

A smink megfelelő eltávolítása

Sokan elkövetjük azt a hibát, hogy az esti sminklemosást meglehetősen rövidre fogjuk és megoldjuk egy szimpla arctisztító kendővel vagy más, a célra kifejlesztett termékkel. A megfelelő bőrápolás azonban itt korántsem ér véget. Átérezzük, milyen az, amikor az ember egy hosszú nap után a fürdőben való pepecselés helyett inkább az ágyba zuhanna, de ha nem gondoskodunk rendesen a sminkeltávolításról, akkor másnap (vagy később, hosszútávon) kellemetlen meglepetések - aknék, mitesszerek - várhatnak ránk. A következőkben a világ egyik legnépszerűbb szépségbloggere és tanácsadója, Desi Perkins tippjeit felhasználva állítottunk össze egy listát a korrekt arctisztítás lépéseivel.

1. Arctisztító tej és kendő

Számos olyan termék létezik már a piacon, ami kíméletesen távolítja el a szennyeződéseket az arcról, ilyenek a különféle tisztító tejek és balzsamok, melyeket kimondottan sminklemosás céljára fejlesztettek ki. Ezek általában nem csípik a szemünket, nem irritálják még a legérzékenyebb bőrrel rendelkezőket sem, így tökéletesen megfelelnek. Finoman - körkörös mozdulatokkal - masszírozzuk át velük az arcunkat (és a nyakunkat), majd egy arctisztító kendő segítségével töröljük le.

2. Arctisztító olaj

A második lépésben érdemes egy arctisztító olajat is felvinni az arcunkra, ami egyrészt eltávolítja a még rajta lévő szennyeződést, másrészt mélyen hidratál és a bőr extra puhává változik tőle. Ebből is sokféle létezik a piacon, csak meg kell találnunk a típusunknak (érzékeny, száraz, kombinált) megfelelőt. (Olaj helyett shea vajat is alkalmazhatunk, ha nem akarunk pluszban költeni és van esetleg otthon kéznél.)

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: YouTube/Desi Perkins

Oldalak

Szólj hozzá Te is!