Fashion&Beauty

Megalkották a funkcionális kollagént

A funkcionális kollagén a test és a szervek egyes meghatározott részein nyújtanak kiemelt segítséget.

Miért van szükségünk kollagénre?

Körülbelül harminc éves kortól kezdve a szervezet önálló kollagéntermelése elkezd csökkenni. Ennek következtében a bőr kevésbé lesz feszes, majd kialakulhatnak rajta ráncok is. A bőrhöz hasonlóan a kötőszövetekben, izmokban és a szalagokban is csökken a kollagén termelődése. Az aktív, sportos élet és a fiatalos külső megtartása érdekében ezt különböző forrásokból lehet pótolni, azonban nagyon nem mindegy, hogy hogyan.

Speciális eljárással készül

A Gelita szakemberei létrehoztak egy forradalmian új és szabadalmaztatott technológiát, melynek segítségével megalkották a funkcionális kollagéneket. Az új technológia segítségével el tudják különíteni azokat a peptideket (vagyis könnyebben emészthető, kisebb molekulákat), amelyek kifejezetten a bőr, a csontok, az ízületek vagy éppen az izmok fontos építőelemei. Így alkalmazásukkor a test és a szervek egyes meghatározott pontjaira hatnak.

„A szakemberek egy speciális eljárást alkalmaznak. Az enzimes hidrolízis során víz és különböző enzimek segítségével a kollagént kisebb molekulákra, úgynevezett peptidekre bontják, ezáltal könnyebben átjutnak a bélfalon, így hatékonyabban és könnyebben fel tud szívódni a testben” - fogalmazott Dr. Magyar Mátyás PhD. ortopéd-traumatológus, a Fájdalom Ambulancia alapítója és vezető orvosa.

gyöngypor kollagén szett

Dr. Magyar Mátyás elmondta, az eljárásnak köszönhetően a kollagének építőelemei a szervezetbe „előkészített” formában kerülnek bevitelre, emiatt tudnak gyorsabban felszívódni és beépülni a célzott területekre. Ezen koncepció mentén jött létre a Seven Sekina funkcionalitás szempontjából megkülönböztetett kollagénkollekciója, Európában egyedülállóan a Gelita magas minőségű funkcionális és általános kollagénjei valamint az S7 Óceáni Gyöngypor kombinációjaként.

„Az óceáni gyöngyport egy ilyen magas minőségű specifikus kollagénnel társítva gyakorlatilag a leghatékonyabb kombinációt tudtuk létrehozni. Különlegessége még, hogy tartalmaz egy konchiolin nevű fehérjét is, amely a szervezet saját kollagéntermelését is segíti” – tette hozzá Dr. Magyar Mátyás ortopéd-traumatológus. Az orvostudomány számára is hatalmas előrelépést jelent a funkcionális kollagén megjelenése, hiszen, ha valakinek szalagsérülése vagy egyéb sajátos panasza van, a megfelelő funkcionalitású kollagénnel gyorsan és könnyedén meg tudják oldani a problémát.

Lead fotó: Pexels /Shiny Diamond/

Oldalak

Fashion&Beauty
Utazás
Ötszázhetven éve, 1453. május 29-én foglalta el II. (Hódító) Mehmed török szultán Konstantinápolyt, az egykor oly hatalmas Kelet-Római Birodalom fővárosát, amelyet Isztambul néven saját fővárosának...
Lifestyle
A Szűz már ismeri azt a személyt, akiből élete nagy szerelme lesz. Íme, a június előrejelzésünk!
Utazás
Egy, eredetileg a vulkánkitörések és földrengések pontos érzékelése céljából megalkotott kutatóballon detektálta a hangokat a sztratoszférában. Egyelőre még a szakemberek is tanácstalanok.