Fashion&Beauty

Sminkmentes fotót mutatott magáról a kilencvenes évek emblematikus szupermodellje: Elle Macpherson 58 évesen is meseszép

A nyolcvanas években kezdte szárnyait bontogatni, igazi aranykora viszont a következő évtizedre esik, amikor nemcsak modellként, de televíziós- és filmszínésznőként is krediteket szerzett magának. Elle Macpherson nem takargatja natúr, sminkmentes arcát, de nem is lenne oka rá: a hatvanhoz közel is szédületesen néz ki.

Későn indult be a karrierje, de csillaga gyorsan emelkedett felfelé

Emlékszel még a nyolcvanas és kilencvenes évek egyik keresett szupermodelljére, Elle Macphersonre? Bár ritkán emlegetik együtt olyan közkedvelt kortársaival, mint Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Naomi Campbell vagy Linda Evangelista, a ma 58 esztendős Macpherson sokáig a felsorolt hölgyekkel egy ligában játszott. Jóllehet viszonylag későn, a nyolcvanas évek első felében kezdte bontogatni a szárnyait modellként, csillaga gyorsan emelkedett felfelé. Már ebben az évtizedben is szeriőz divatlapokkal dolgozott együtt (Elle, Harper's Bazaar, Marie Claire, Vogue), miközben a Christian Dior, a Ralph Lauren, a Victoria's Secret és a H&M reklámkampányaihoz adta az arcát. 1994-ben meztelen képeket készített róla a Playboy, és színészi karrierje is kezdetét vette: játszott a Szirénekben (1994), a Jane Eyre-ban (1996), A vadon foglyaiban (1997), valamint a Batman és Robinban (1997) is. Macphersonről mostanában ugyan ritkábban hallani, de az ausztrál származású modell ma is bátran vállalja smink nélküli arcát: nemrégiben teljesen natúr fotót posztolt magáról, melyet látva talán még leghűségesebb rajongóinak is elkerekedett a szeme. Nem csigázunk tovább: ha a galériánkra kattintasz, megmutatjuk a sminkmentes Elle Macphersont!

A nyolcvanas-kilencvenes évek legendás szupermodell-generációjának tagja még mindig tudja, mitől döglik a légy: teljesen natúr külsejével is túlragyogja kortársai többségét, sőt még a fiatalabbaknak is feladja a leckét.
Kattints a további képekért!

A televíziós jelenleg az Ázsia Expressz új évadát forgatja, s egy kurta, ám annál izgalmasabb videóban számolt be arról, hogyan is telnek a mindennapjai Közép-Amerika egzotikus vidékén. Ördög Nóra még ébredés utáni, száz százalékig sminkmentes arcát is felvillantotta a közönségnek.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Fashion&Beauty
Utazás
Ötszázhetven éve, 1453. május 29-én foglalta el II. (Hódító) Mehmed török szultán Konstantinápolyt, az egykor oly hatalmas Kelet-Római Birodalom fővárosát, amelyet Isztambul néven saját fővárosának...
Lifestyle
A Szűz már ismeri azt a személyt, akiből élete nagy szerelme lesz. Íme, a június előrejelzésünk!
Utazás
Egy, eredetileg a vulkánkitörések és földrengések pontos érzékelése céljából megalkotott kutatóballon detektálta a hangokat a sztratoszférában. Egyelőre még a szakemberek is tanácstalanok.