Fashion&Beauty

Lekövérezték Selena Gomezt az új bikinis fotója miatt: úgy tűnik, hogy még mindig komoly gondok vannak a fejekben

Azt hinné az ember, hogy mostanra már mindenki megtanulta, hogy valakit a testsúlya miatt kritizálni, bántani gáz, és súlyos önértékelési problémákra is utal egyben, amit az egyén egy másik személyre vetít ki. De Selena Gomez új lesifotója alatt megjelent kommentek azt mutatják, hogy még mindig hatalmas gondok vannak ez ügyben.

Rosszindulatú kommentek

A 30 éves énekesnő Mexikóban nyaralt Brooklyn Beckham és Nicola Peltz társaságában, ahol egy jachtkiránduláson is részt vettek. A PopBase popkulturális Twitter-fiókja két lesifotót tett közzé az énekesnőről: „Selena Gomez pompásan néz ki, ahogy paparazzóknak pózol Cabóban.” Ez eddig még rendben is van.

A kommentszekcióban azonban már egészen más a helyzet. „Le kell fogynia, mert nagy a hasa” – írta az egyik kommentelő, egy másik hozzászólás pedig így szólt: „FÚ, HATALMAS”, és egy különösen bántó megjegyzésben azt írták: „Ő az a popikon, aki a legelőnytelenebbül öregszik.” Annyira szomorúnak tartom, hogy továbbra is valakinek a külsejével, pontosabban a súlyával foglalkozunk. Még mindig annyira megszállottjai vagyunk az emberek méretének – de miért? Mindannyian láttunk és olvastunk már elég testpozitív cikket és posztot a közösségi médiában ahhoz, hogy tudjuk, a valakinek a testsúly nem az elsődleges dolog.

De talán ez annyira nem is meglepő: a diétakultúra a mai napig az életünk része. Szüleink, nagyszüleink, sőt dédszüleink is úgy szocializálódtak, hogy féltek az elhízástól és dicsőítették a vékonyságot. Úgy nőttek fel, hogy azt látták mindenhol, hogy a soványság a legjobb dolog, amit egy ember elérhet – és ez a téves hiedelem még nem enyhült jelentősen egészen az elmúlt évekig, amikor a testpozitivitás előtérbe került. Ezt a mélyen gyökerező hitrendszert azonban még így sem lehet egyik napról a másikra lerombolni. Szóval érthető, de akkor is nagyon szomorú. És ez nem igazolja a mások testére tett csúnya megjegyzéseket. Azt azonban ki kell hangsúlyoznunk, hogy az egészséges életmód elengedhetetlen, bármilyen testalkattal is rendelkezünk, és ebbe beletartozik a lelki jólétünk is, amire kiemelt figyelmet kell fordítanunk, és aminek eleme a saját magunk és mások elfogadása is. Ne bántsuk egymást!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Fashion&Beauty
Recept
Íme egy egyszerű vacsoraötlet: készíts csirkéből meleg serpenyős caprese-t! Ez a tökéletes 30 perces étel, amelyet az év bármely szakában kipróbálhatsz!
Home&Design
Négy fő hiba létezik a fürdőszoba berendezésekor, amikbe rendszeresen belefutunk. Mutatunk pár tippet, hogy elkerüld őket és a funkció se menjen az esztétika rovására.
Fashion&Beauty
Csobbanni egyet az óceán csodálatos, kék vizében a nyár egyik legjobb része. Ha szeretnéd felidézni ezt az érzés, akárhányszor csak körmeidre pillantasz, ezt a körömtrendet imádni fogod!