Ruhadarabok, amelyeket minden 40 feletti nőnek el kell felejtenie

Vannak olyan ruhadarabok, amelyekért először nyúlunk a 20-as, 30-as éveinkben, mert szexisnek és elegánsnak tartjuk őket. 40 után azonban már érdemes elgondolkodni azon, mit viselünk és mit nem, hiszen ami korábban passzolt hozzánk, nem biztos, hogy ennyi idősen is jól mutat rajtunk. Összeszedtünk pár kiegészítőt és ruhát, amely "tiltólistás" a negyedik X-en túl, mert komolytalan lesz általuk a megjelenésünk.

40 felett

Borítéktáskák

A fiatalabb egyik kedvelt kiegészítője a borítéktáska, mely kissé bulis, komolytalan megjelenést biztosít. 40 felett ezeket inkább csak különleges alkalmakkor vegyük el, a hétköznapokon pedig érdemes a nagyobb darabokhoz nyúlnunk, mivel ezek összeszedettebb képet alkotnak rólunk, és egyfajta presztízst szimbolizálnak.

Karkötők

Egy bizonyos kor felett a színes, gyöngyös karkötők sem mutatnak jól rajtunk, válasszunk inkább egyszerűbb, elegánsabb ékszereket.

Színes harisnya

A színes harisnyák helyett válasszunk inkább fekete, vagy olyan testszínű darabokat, amelyek nem csillognak, nem feltűnőek, visszafogottak és megegyezik a színük a bőrtónusunkkal.

Kapucnis pulóverek

A kapucnis pulóvereket természetesen nem kell teljesen elhagynunk, de inkább tartogassuk őket otthonra. Egy komoly, felnőtt nő nem jelenik meg nyilvánosan ilyen darabban, megintcsak komolytalan és szétszórt lesz tőle az összkép - pláne az első benyomás.

Bő kardigánok

Bő, oversized és laza kardigánok helyett ajánlott inkább olyan felsőket választanunk, melyek szorosan követik a test vonalát. A blézer minden esetben jó opció.

Tiniruhák

A nagyon mini, nagyon fodros, tinédzsereknek készült ruhák helyett válasszunk inkább klasszikus, elegáns szabású, hosszabb darabokat. Jelenleg a midi fazon tarol a fiatalok körében is, ha elmúltál 40, mutasd meg, hogyan kell tökéletesen és profin viselni!

Flip flop

A flip flop még a 20 éveseknek is tilos az utcára, ha stílusosak akarnak maradni, és idősebb korban sem megengedett, maximum vízparton. Ez a papucs egyébként sem egészséges állandó viselet, inkább csak a strandra vigyük magunkkal.

Leadfotó: Pexels

Oldalak