Ezek a leggyakoribb ránctípusok - Egyeseket kezelhetsz, másokat megelőzhetsz

Az öregedés elkerülhetetlen, de van néhány dolog, amivel az idő múlását egy kicsit lassítani tudjuk, legalábbis ami a bőrünket illeti. Szakértőnk, Dr. Parrák Zita, orvos-esztétikai specialista elmondja, melyek a leggyakraban előforduló ránctípusok, és azt is, hogyan lehet őket kezelni, vagy néhány esetben a kialakulásukat megelőzni.

Mik a leggyakoribb ránctípusok?

Az International Journal of Cosmetic Science-ben publikált cikkben az University Hospital of Liege, Belgium kutatói négy egymástól jól elkülöníthető ránctípust határoztak meg, amelyeket nagy valószínűséggel te is felfedezhetsz a saját arcodon.

Atrófiás gyűrődéses ráncok

Finom ráncok, amelyek többnyire párhuzamosak egymással. A test különböző helyein fordulhatnak elő, és a bőr keresztirányú megfeszítésével (leginkább a test helyzetének változtatásakor) eltűnnek. Ezek a ráncok a bőr rugalmasságának elvesztéséhez köthetőek, ami a kollagén hiányára utal. A naptejek rendszeres használata segít ezek kialakulását megelőzni, de ha már kialakultak, akkor a hidratáló krémekkel ideiglenesen megduzzadó bőr csökkentheti ezen finom ráncok megjelenését.

Tartós rugalmas ráncok

Elsősorban a napnak kitett területeken alakulnak ki ezek az idővel egyre nagyobb számban megjelenő, és jobban látható állandó ráncok. A leggyakrabban a felső ajak, az orcák és a nyak hátulján fordulnak elő. Mivel egyre inkább feltűnőek, ezért a leginkább zavaró ráncok. A megelőzés szempontjából fontos a napnak kitett bőrterületek védelme, valamint a dohányzás elhagyása. A ráncok eltüntetésére a hialuronsavas töltőanyagokat használják.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!