Lassan már olyanok leszünk, mint a mesefigurák - plasztika trendek

A 2020-as év a Covid-járványnak köszönhetően számos iparág - beleértve a szépségipart - tapasztalt nagy mértékű visszaesést a keresletre nézve. Az újranyitással persze sok ezek közül visszanyerte - vagy kezdi visszanyerni - régi állapotát, köztük az esztétikai beavatkozások is ismét fellendültek párhuzamosan azzal, hogy megint kimozdulhatunk az utcára, mi több: nyaralhatunk, élhetünk. Utánanéztünk, milyen következményekkel járt együttesen a megnövekedett social media hatás, az ebből fakadó önbizalomhiány az új műtéti trendek elterjedésére, és milyen módosításokat kérnek most a nők a leggyakrabban.

Plasztika - a social media, a Covid és a trendek

Tudjuk, hogy a social media és az önképzavar szorosan összefügg, és hogy sok nő élőben is nagyon szeretne úgy kinézni, ahogy a filteres fotóján, amelyen több rétegben átment a FaceApp csodája. Ezt a megjelenést azonban csak kés alatt, vagy különféle esztétikai kezelésekkel lehet elérni, ezért nem csoda, hogy a Covid lecsengése óta duplán emelkedett ezen műtétek és szolgáltatások népszerűsége.

Amikor a plasztikai sebészek és a bőrgyógyászok zöld utat kaptak a választott eljárások újbóli megnyitásához és folytatásához, a kereslet robbanásszerűen megindult - volt betegek és újonnan érkezők egyaránt igénybe veszik a különböző szolgáltatásokat, és minden korosztály beleértendő a lelkes vállalkozók csoportjába. Négy plasztikai sebész és bőrgyógyász vázolja fel a következőkben a leggyakrabban kért eljárásokat, és arról is beszámolnak, mi várható a jövőben a plasztikáztatás terén.

2020 jelszava a stressz volt

Paul Jarrod Frank, New York-i bőrgyógyász szerint a járvány alatt nem szedtük magunkat össze, épp az ellenkezője történt. "Bármennyire is azt szeretnénk gondolni, hogy mindenki otthon volt, hajlamos volt az öngondoskodásra, nagyon jól vigyázott a bőrére és helyesen táplálkozott, többet edzett, az a tény, hogy az emberek egy kicsit széthullottak. Nem számít, ki vagy, mindenki számára nagyon megterhelő időszak volt. Ezek a hirtelen, váratlan - és többnyire nemkívánatos - változások testünkben és bőrünkben a szokásosnál nagyobb keresletet gerjesztenek az eljárások és kezelések iránt, mivel az emberek egyre többet tesznek a fiatalítás érdekében" - magyarázza Frank. A San Franciscó-i székhellyel rendelkező plasztikai sebész, David Sieber egyetért azzal, hogy ugyanazokat a kéréseket kapja, de sokkal többet, mint bármikor korábban.

Oldalak

  • 1
  • 2
Címkék: