Hirdetés

6 piros pötty, amit soha ne nyomj ki! Máskülönben egy életre károsíthatod a bőrödet

Az arcon és más testrészeinken megjelenő piros dudorok nem csak csúnyák, de gyakran viszketnek vagy fájnak is, ezért sokan a saját kezükbe veszik az irányítást és nyomkodni kezdik azokat. Ez azonban a legrosszabb, amit tehetünk ellenük!

Szőrbenövés

A gyulladásos szőrbenövés az egyik legidegesítőbb bőrprobléma, ami kialakulhat, különösen akkor, ha éppen nyaralunk és a napot bikiniben szerettük volna eltölteni. Ebben az esetben is sokan hiszik, hogy a kinyomás, kapirgálás célravezető lehet, de ennél nagyobb hibát el sem követhetnénk. Helyette kenjünk rá valamilyen gyulladáscsökkentő krémet, például olyat, amely körömvirágot vagy kamillát tartalmaz.

Herpesz

Az ajkakon megjelenő herpeszt vírus okozza, ezért az orvos azt tanácsolja, még csak hozzá se érjünk, pláne ne nyomkodjuk, mert ezzel csak a terjedésében segítjük. A legjobb megoldás, ha elmegyünk a patikába és a gyógyszerész segítségével kiválasztunk egy nekünk megfelelő készítményt.

Milia

Miliának nevezzük azokat az apró fehér pöttyöket, amelyek általában  a szemek környékén alakulnak ki és lehetetlen kinyomni őket. A bőrgyógyász ezért azt javasolja, ezzel ne nagyon próbálkozzunk, mert a nyomástól, kaparástól a bőr begyulladhat és elfertőződhet, a milia azonban továbbra is megmarad. Ha nagyon zavarnak, akkor forduljunk kozmetikushoz vagy menjünk el a bőrgyógyászatra.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotók: womenshealth.com, howhunter.com, doctorv.ca

Oldalak

Szólj hozzá Te is!