Fashion&Beauty

Ott jártunk! - Ilyen volt a Fashion Week Budapest

A nemzetközi divathetek mintájára hazánkban első alkalommal került megrendezésre a TONY&GUY nevével fémjelzett Fashion Week Budapest. Idén ősszel a négy ismert magyar márka – Nanushka, Anh Tuan, USE Unused és Je Suis Belle – mutatkoztak be a zártkörű szakmai eseményen.

Professzionális platform
Október 18-án első ízben került megrendezésre a Fashion Week Budapest, melynek névadó szponzora a London Fashion Week-et is támogató márka, a TONI&GUY. A jelenleg pop up jelleggel megszervezett esemény hosszú távú célkitűzése, hogy a nemzetközi divatesemények vérkeringésébe kapcsolódva a hazai tervezők is méltó, professzionális platformot kapjanak aktuális kollekcióik bemutatására.

Különleges helyszín, egyedi megoldások
A nevével ellentétben az idén mindössze egy naposra sikeredett divatesemény egy különleges helyszínen, a belvárosi Palazzo Dorottya (volt COIN áruház épülete) gyönyörű, márványoszlopokkal övezett csarnokában került megrendezésre. A szokatlan kereszt alakú kifutót a mennyezetre felfüggesztett hatalmas, fehér vászongömbökbe rejtett izzókkal világították meg. Ennek köszönhetően nemcsak barátságos, családias légkört sikerült teremteni, hanem a kifutón bemutatott kollekciók is teljes pompájukban tündökölhettek.

Divatra éhes közönség
Délután 5 órától a 2013-as tavasz-nyári kollekciókat csodálhattuk meg, majd este 8 órától a 2012-es őszi-téli kollekciók kerültek bemutatásra. Az első, kissé döcögősebbre sikeredett részt egy sokkal dinamikusabb második felvonás követte. A köztes időben az esemény rangjához kevésbé illő sörpadokon ülve ütötte el az időt a nagyrészt divatra éhes bloggerekből és művészeti egyetemeken tanuló fiatalokból álló közönség.

Smink és frizura
Sem a tavasz-nyári, sem az őszi-téli kollekciók nem okoztak csalódást, a tervezőktől elvárt gyönyörű darabokat láthattunk a kifutón. A különleges frizurákon kívül külön említést érdemel a modellek sminkje: a csillogó szemhéjpúdereket matt hatású, enyhén barackos árnyalatú rúzsokkal párosították.

Hagyományteremtés
A szervezők reményei szerint a rendezvény a szakma által leginkább várt és hitelesnek vélt eseménysorozattá nőheti ki magát az elkövetkező években, bár ez a mindössze egy napos rendezvény nem győzött meg minket maradéktalanul, illetve úgy tudjuk, hogy a divatesemény háttere is rendezetlen. Ennek ellenére a Femcafe csapata örömmel fogadta a kezdeményezést és várjuk a folytatást.

Képek forrása: Fashionweek Budapest, Shopping.hu

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
Az elmúlt években a szépségápolás területén egyre népszerűbbé váltak az otthon is megtalálható, természetes eredetű megoldások, amelyek segítségével környezetkímélőbb, nem mellesleg pedig...
Egészség
Valószínűleg korábban is tisztában voltál azzal, hogy az egészséges étrend nagyon fontos összetevője a hosszú életnek. Egy friss kutatás eredményei viszont rávilágítottak arra, hogy bizonyos ételek...
Lifestyle
Elektronikus eszközeink akkumulátorai mindennapi terhelésnek vannak kitéve, ezért nagyon fontos, hogy a lehető legkíméletesebb módokat találjuk meg telefonunk töltésére, így minél ritkábban kelljen...