Ott jártunk! - Ilyen volt a Fashion Week Budapest

A nemzetközi divathetek mintájára hazánkban első alkalommal került megrendezésre a TONY&GUY nevével fémjelzett Fashion Week Budapest. Idén ősszel a négy ismert magyar márka – Nanushka, Anh Tuan, USE Unused és Je Suis Belle – mutatkoztak be a zártkörű szakmai eseményen.

Professzionális platform
Október 18-án első ízben került megrendezésre a Fashion Week Budapest, melynek névadó szponzora a London Fashion Week-et is támogató márka, a TONI&GUY. A jelenleg pop up jelleggel megszervezett esemény hosszú távú célkitűzése, hogy a nemzetközi divatesemények vérkeringésébe kapcsolódva a hazai tervezők is méltó, professzionális platformot kapjanak aktuális kollekcióik bemutatására.

Különleges helyszín, egyedi megoldások
A nevével ellentétben az idén mindössze egy naposra sikeredett divatesemény egy különleges helyszínen, a belvárosi Palazzo Dorottya (volt COIN áruház épülete) gyönyörű, márványoszlopokkal övezett csarnokában került megrendezésre. A szokatlan kereszt alakú kifutót a mennyezetre felfüggesztett hatalmas, fehér vászongömbökbe rejtett izzókkal világították meg. Ennek köszönhetően nemcsak barátságos, családias légkört sikerült teremteni, hanem a kifutón bemutatott kollekciók is teljes pompájukban tündökölhettek.

Divatra éhes közönség
Délután 5 órától a 2013-as tavasz-nyári kollekciókat csodálhattuk meg, majd este 8 órától a 2012-es őszi-téli kollekciók kerültek bemutatásra. Az első, kissé döcögősebbre sikeredett részt egy sokkal dinamikusabb második felvonás követte. A köztes időben az esemény rangjához kevésbé illő sörpadokon ülve ütötte el az időt a nagyrészt divatra éhes bloggerekből és művészeti egyetemeken tanuló fiatalokból álló közönség.

Smink és frizura
Sem a tavasz-nyári, sem az őszi-téli kollekciók nem okoztak csalódást, a tervezőktől elvárt gyönyörű darabokat láthattunk a kifutón. A különleges frizurákon kívül külön említést érdemel a modellek sminkje: a csillogó szemhéjpúdereket matt hatású, enyhén barackos árnyalatú rúzsokkal párosították.

Hagyományteremtés
A szervezők reményei szerint a rendezvény a szakma által leginkább várt és hitelesnek vélt eseménysorozattá nőheti ki magát az elkövetkező években, bár ez a mindössze egy napos rendezvény nem győzött meg minket maradéktalanul, illetve úgy tudjuk, hogy a divatesemény háttere is rendezetlen. Ennek ellenére a Femcafe csapata örömmel fogadta a kezdeményezést és várjuk a folytatást.

Képek forrása: Fashionweek Budapest, Shopping.hu

Oldalak