Fashion&Beauty

Ez a lábbeli az őszi szezon legnépszerűbb darabja

A csizma egy olyan lábbeli, ami szinte minden nő ruhatárában megtalálható. Ennek a darabnak számos verziója létezik: ki a boka-, ki a combcsizma verzióját kedveli. A trendszetterek szerint azonban idén az a típusa jön divatba, amely talán a legkedveltebb.

Különleges stílusú tércsizmák

A térdcsizma, egy olyan divatos és praktikus lábbeli, amely sokak számára az őszi és téli szezon egyik alapdarabja. Ezek a csizmák (ahogyan az a nevében is benne van) térdig érnek, vagy valamivel az alá, vagy fölé. Ezek a lábbelik rendkívül sokoldalúak, mivel nemcsak stílusosak, hanem kényelmesek és melegen tartják a lábakat a hideg időben is, ha egy olyan típusra esik a választásunk. Tavaly pedig fel is sorakoztatták a tervezők ezeket a darabokat (a 2023/2024 őszi-téli kollekciók bemutatóján), ugyanis a leghíresebb luxusmárkák kínálatában mind-mind megtalálható volt egy különleges anyagú, stílusú verzió.

Az idők során a térdcsizma sokféle kultúrákban és korszakokban megjelent, és különböző célokat szolgált. Az első térdcsizmákat gyakran lovasok és harcosok viselték a lábszár védelme érdekében a harci cselekmények közben. Az 1960-as években pedig a divat ikonikus darabjává váltak a miniszoknyákkal kombinálva, és azóta is hódítanak a női ruhatárakban.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Getty images

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Azahriah zenéjét elemezték ki az RTL műsorában, de el lehetett csípni egy bizarr hozzászólást is.
Sztárok
Ugyebár Árpa Attila fog megküzdeni Brasch Bencével a Sztábox vasárnapi döntőjében.
Sztárok
Ördög Nóra már későn vette észre, hogy nagy hibát követett el.