Szépségápolási tippek a nyaki bőr karbantartására - itt jelennek meg először a ráncok

Itt jelennek meg először az öregedés jelei, mégsem fordítunk kellő figyelmet a nyaki bőr ápolására. Pedig legalább olyan fontos, mint az arcunk.

Az első ráncok

Mi, nők mindig igyekszünk a legjobb formánkat hozni, egyszerűen ilyenek vagyunk. Gyakran egészen extrém megoldásokig is elmegyünk a szépségápolásban, hogy a lehető legtökéletesebb legyen az arcbőrünk, és eltakarjuk az apró ráncokat. A helyzet azonban az, hogy egy nap a 30-as éveink közepén észrevesszük, hogy a nyakunk már szinte ordít némi törődésért, hiszen annak ellenére, hogy ezen jóval előbb meglátszik az idő, kifejezetten elhanyagoljuk. Minden egyéb testrészünknek megadjuk, ami jár - hátmasszázs, ilyen-olyan wellness kezelések, stb. -, de erről valahogy mindig megfeledkezünk. A következőkben pár hasznos tippen keresztül érzékeltetjük, mennyire fontos, hogy ez se maradjon ki a sorból.

1. Masszázs

A nyaknál a bőrünk még az arcbőrnél is érzékenyebb és vékonyabb, ezért óvatosan kell ápolnunk. Egy megfelelően végzett masszázs segíthet, hogy érezze a törődést, de csak ha megfelelően csináljuk. Finoman simítsuk végig kezünkkel alulról felfelé haladva, függőleges irányban. Soha ne végezzünk körkörös mozdulatokat, főleg ne fentről lefelé.

2. Olajozás

Az olajozás segít visszanyerni a nyakbőr rugalmasságát, de nem mindegy, milyet használunk a célra. Lehetőleg a "könnyebb" verziókból válasszunk, mint az olíva, mandula, kamilla, eukaliptusz vagy rózsaolaj.

3. Maszk házilag

Tápláló maszkot házilag is készíthetsz, csupán banánra és olívaolajra lesz szükséged. Pépesítsd össze a gyümölcsöt, keverd össze kevés olajjal és kend fel egyenletesen a nyakadra. 15 percet hagyd hatni, majd öblítsd le. Hetente kétszer érdemes megismételni.

Cikkünk folytatódik.

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2