Ezen a testrészen jelennek meg először az öregedés jelei

Sajnos mégis elhanyagoljuk, és nem ápoljuk megfelelően.

Az első ráncok

Mi, nők mindig igyekszünk a legjobb formánkat hozni, egyszerűen ilyenek vagyunk. Gyakran egészen extrém megoldásokig is elmegyünk a szépségápolásban, hogy a lehető legtökéletesebb legyen az arcbőrünk, és eltakarjuk az apró ráncokat. A helyzet azonban az, hogy egy nap a 30-as éveink közepén észrevesszük, hogy a nyakunk már szinte ordít némi törődésért, hiszen annak ellenére, hogy ezen jóval előbb meglátszik az idő, kifejezetten elhanyagoljuk. Minden egyéb testrészünknek megadjuk, ami jár - hátmasszázs, ilyen-olyan wellness kezelések, stb. -, de erről valahogy mindig megfeledkezünk. A következőkben pár hasznos tippen keresztül érzékeltetjük, mennyire fontos, hogy ez se maradjon ki a sorból.

#1 Masszázs

A nyaknál a bőrünk még az arcbőrnél is érzékenyebb és vékonyabb, ezért óvatosan kell ápolnunk. Egy megfelelően végzett masszázs segíthet, hogy érezze a törődést, de csak ha megfelelően csináljuk. Finoman simítsuk végig kezünkkel alulról felfelé haladva, függőleges irányban. Soha ne végezzünk körkörös mozdulatokat, főleg ne fentről lefelé!

#2 Olajozás

Az olajozás segít visszanyerni a nyakbőr rugalmasságát, de nem mindegy, milyet használunk a célra. Lehetőleg a "könnyebb" verziókból válasszunk, mint az olíva, mandula, kamilla, eukaliptusz vagy rózsaolaj.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: Instagram

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!