10 éves trend tér vissza, egyelőre csak barátkozunk vele

Ismét egy régi trend hódít, amely 10 évvel ezelőtt volt nagy divat az öltözködésben. Egyelőre nem tudjuk, mit kezdjünk vele.

Nyakbakötős trend

Ha engem kérdezel, a nyakbakötős cuccok nagyon retrók, de idén ősszel megint találkozunk jó pár "halter neck" darabbal, legyen szó ruháról vagy felsőről. Egyelőre még barátkozom a visszatérő trenddel, amely körülbelül 10 évvel ezelőtt hódított, bár tény, hogy ha valami a megfelelő anyagból és fazonnal készül, ebben a stílusban is lehet csinos, még akkor is, ha kimondottan tinédzser koromra emlékeztet minden alkalommal, amikor meglátom.

A nyakbakötős darabok visszatérésére a fast fashion boltok őszi kínálatának felkutatásakor lettem figyelmes. Tudjuk, hogy a divat olyan, mint egy nagy körforgás, a régi trendek időszakosan újra beköszönnek egy-egy szezonra, néha kicsit újragondolva és felturbózva. Van, amelyikkel hamar megbarátkozunk, és bőven akad olyan is, amit inkább a múltban hagynánk - ez a nyakbakötés valahol a kettő között van, legalábbis nekem, de ízések és pofonok.

Ruháknál és felsőknél is tarol a trend, utóbbi esetében feltűnően sok például a knitwear darab, azaz a kötött változat. Előbbinél pedig a szatén/selyem materiál dominál, ebben a kontextusban pedig - köszönhetően a lágy esésnek - tud szexi lenni a nyakbakötős megoldás (mint ahogy a fenti mellékelt ábra is mutatja).

fotók, leadfotó: zara

Oldalak

Címkék: