Napozási tanácsok, amelyeket érdemes megfogadnod!

Még javában tart az idén kissé szeszélyes nyár, ez pedig egyet jelent a napsütéssel és a szekrény mélyéről előkerülő bikinikkel. Azonban mielőtt kifeküdnénk napozni, nem árt átnézni, mi kerül a strandtáskába. Szakértőnk segítségével az egészségre káros következmények nélkül adhatjuk át magunkat a barnító sugaraknak.

Amit a naptejekről tudni kell

Ha naptejet vásárolsz, fontos szempont, hogy ne keltsen zsíros érzetet és ne tömítse el a pórusokat, de a leglényegesebb, hogy magas SPF (sun protection factor), azaz fényvédő faktorszáma legyen.

„Az SPF szám azt jelzi, hogy az adott termékkel mennyi idővel tovább maradhatunk a napon leégés nélkül, melyért az UVB-sugarak felelősek. Természetesen ez az érték egyénenként, bőrtípustól függően változhat, és nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy például a homokról, a vízről visszaverődő napsugarak, az izzadás és a sport miatt módosulhat."

,,A gyermekek, az idősek és érzékeny bőrűek számára legalább 30-as faktorszámú napkrém szükséges! A biztonság kedvéért érdemes nagyobb faktorral ellátott terméket beszereznünk, hiszen olyan súlyos következményektől óvhatjuk meg magunkat, mint a bőrdaganatok kialakulása, a ráncosodás, a korai bőröregedés, a foltok és az értágulatok megjelenése. Fontos, hogy legalább fél órával indulás előtt kenjük be magunkat, és lehetőleg vízálló naptejet vegyünk, hogy úszás közben is védve legyünk a napsugaraktól!”- árulta el Dr. Csernus Krisztina, a Royal Clinics orvos-esztétikai központ bőrgyógyász- kozmetológus szakorvosa.

Fotó: pinterest.com

Oldalak

  • 1
  • 2