Őt választották a világ legszebb nőjének 2022-ben, mutatjuk a frissen megkoronázott Miss Worldöt

Puerto Ricóban tartották meg a Miss World nemzetközi szépségverseny döntőjét március 16-án. A korona idén egy európai lány fejére került.

A földkerekség legszebb lányai versengtek

A pandémia miatti kényszerszünet után idén többszöri halasztás után újra megrendezésre került az 1951-ben indított Miss World, ami a Miss Universe-zel együtt a világ egyik legrangosabb nemzetközi szépségversenye. A zsűri minden évben több mint száz lány közül választja ki, hogy ki a legszebb, legokosabb és legintelligensebb egy személyben.

A hetvenedik alkalommal megrendezett világverseny helyszíne ezennel Puerto Rico fővárosa, San Juan volt. Végül 2022. március 16-án hirdettek győztest, de ez az időpont a Covid miatt többször is csúszott. Eredetileg még 2020 végén kellett volna megkoronázni a következő Miss World cím birtokosát, de ekkor bizonytalan ideig halasztották a döntőt a pandémia miatt. Tavaly december 16-ot jelölték ki a pótlásra, de ismét a koronavírus szólt közbe: ekkor az omikron tombolt annyira, hogy a stábból majdnem negyven embert – szépségkirálynőket és a technikai személyzet tagjait egyaránt – megtámadta napokkal a kijelölt időpont előtt, ezért újra a halasztás mellett döntöttek. Három hónappal később aztán végre korlátozások nélkül sor kerülhetett az eseményre.

Kiket választottak a legszebbnek? Lapozz a folytatásért!

Oldalak

  • 1
  • 2